Girona es tenyeix de groc en defensa de l´escola pública

L'acció d'UGT i CCOO és un "preàmbul" de cara a la propera vaga del 24 d'octubre

20.10.2013 | 09:24
Un instant durant l´acció que es va realitzar ahir a Girona
Un instant durant l´acció que es va realitzar ahir a Girona

La plaça de la Constitució de Girona es va tenyir de groc ahir dissabte per mostrar el rebuig de la població a la LOMCE i a les retallades del Govern a l'educació pública. Els sindicats CCOO i UGT van envoltar amb cartolina els arbres i el mobiliari urbà d'aquest espai cèntric de la ciutat perquè els ciutadans poguessin escriure-hi les seves reflexions i demandes. Aquesta acció simbòlica va servir per escalfar motors de cara a la propera vaga i manifestacions del 24 d'octubre. "Volem recuperar l'esperit de les Illes Balears, mobilitzar a la ciutadania perquè serà una lluita llarga i sostinguda", va assegurar el secretari de comunicació de CCOO, David Pérez.
"És un acte lúdic, festiu, de reflexió i creació", va definir Pérez. L'acció, amb el nom de Pintem Girona de Groc, va aplegar desenes de persones i membres dels sindicats que van voler deixar la seva empremta en els papers i cartolines de color groc amb les quals van embolicar arbres i mobiliari urbà. "Visca l'escola pública i de qualitat, No a una llei segregadora o Les retallades no podran amb nosaltres", són alguns dels missatges que es van poder llegir. Paral·lelament, els sindicats van realitzar una consulta ciutadana sobre com veuen l'actual situació de l'educació pública, què en pensen de les retallades del Govern, la LOMCE, i quines solucions veuen a aquesta problemàtica.
Aquestes accions s'emmarquen dins del moviment que s'ha organitzat arreu de Catalunya. "L'educació és una cosa que ens afecta a tots i pensem això és un preàmbul de la vaga del proper 24 d'octubre", va assenyalar el secretari general del sindicat d'ensenyament Fete-UGT, Jaume Paul, que va ressaltar que tornaran a repetir aquesta mobilització el proper 22 d'octubre. "Pensem que la gent ha d'estar encoratjada, cal recuperar l'esperit que hi ha hagut durant les últimes setmanes a les Illes Balears perquè això serà una lluita llarga i sostinguda", va ressaltar Pérez.
Segons els sindicats, "ara més que mai" és necessari que tots els sectors implicats en el món educatiu es mobilitzin i lluitin en contra la "deconstrucció" de l'ensenyament públic i de tots els serveis públics. "Cal que es sumin tots els moviments socials, que els claustres, professors i les escoles facin tots els actes possibles dins de les seves limitacions per conscienciar sobre aquests aspectes", ha subratllat Paul. Els organitzadors de 'Pintem de Groc Girona', han explicat que la propera vaga del 24 d'octubre és a nivell estatal. "Volem que la manifestació que farem al migdia sigui un èxit" subratllen.

Enllaços recomanats: Premis cinema