L'Institut Català del Sòl (Incasol) ha adequat els preus del polígon de la Guardiola al mercat actual. Ho va afirmar Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) a Ràdio Olot. Corominas va indicar que l'Incasol ha fet un esforç que serà complementat per l'Ajuntament amb més permeabilitat d'usos. Va indicar que les mesures han fet que l'Ajuntament hagi establert contactes amb empresaris que han mostrat interès per les parcel·les.

L'alcalde va explicar que el Consorci del Polígon de la Guardiola, format per l'Incasol i l'Ajuntament, s'ha dissolt. El motiu, segons va dir, és que la urbanització està ben acabada i convertida en sòl industrial de molta qualitat. També va definir el consorci com un ?exem?ple de treball ben fet.

Va anunciar la creació d'un altra unió de forces per tal de promoure la venda de parcel·les. En aquest sentit va explicar que l'Ajuntament canviarà les condicions per edificar-hi. Així, hi haurà una part destinada a la indústria i una altra al comerç.

Va apuntar que en un principi s'havia previst que a la Guardiola s'hi instal·lessin empreses de tecnologia i de serveis. Va considerar que era una previsió massa optimista que el temps i la crisi han demostrat impossible. El polígon es va donar per acabat i a punt d'entrar en servei el juny del 2010 i no hi ha cap nau industrial.