El Departament d'Interior de la Generalitat i l'Ajuntament de Banyoles es plantegen construir una nova comissaria conjunta dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, un projecte sense data que no és a curt termini, tal com van informar ahir el conseller Ramon Espadaler i l'alcalde, Miquel Noguer. La proposta ha sorgit del Consistori, per tal d'aprofitar una partida econòmica ja assignada per a la nova seu de la policia banyolina.

Les instal·lacions dels dos cossos de seguretat a la capital del Pla de l'Estany s'han quedat petites i, pel que fa a la policia local, la construcció d'una comissaria nova ja està prevista dintre del Pla de Barris que s'està desenvolupant a la Farga. L'execució del nou equipament s'ha endarrerit igual que el pla de barris, que ara està previst que s'allargui fins al 2016.

Ja fa uns anys que les dependències dels Mossos d'Esquadra a Banyoles es considera que han quedat desfassades, de la mateixa manera que la Policia Local tampoc té prou lloc. Una opció seria tirar endavant la proposta per compartir espais, una possibilitat que, tal com va apuntar ahir el conseller d'Interior, ja s'ha aplicat en altres municipis catalans.

Aquest, però, no era el motiu de la presència de Ramon Espadaler a Banyoles, sinó signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament per adherir-se a la xarxa Rescat. Aquesta permet a la Policia Local millorar i modernitzar els seus canals de transmissió d'informació. La Xarxa Rescat es caracteritza per l'ús eficient de la banda de freqüències d'emergències i seguretat, la possibilitat de comunicacions xifrades, la bona cobertura urbana i rural i les comunicacions entre grups independents i amb possibilitats de coordinació.

Llagostera, el proper municipi

Llagostera també va acordar dimecres, en el seu ple municipal, sumar-se a aquesta xarxa de radiocomuncacions d'emergències i seguretat de Catalunya i signar el mateix conveni que Banyoles amb el Departament d'Interior. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va explicar que la incorporació de la Policia Local a la xarxa Rescat significa una important millora que permetrà una millor comunicació i coordinació amb les diverses forces de seguretat i emergències que operen al territori i que ja utilitzen aquest xarxa de telecomunicacions.

D'altra banda, la Policia Local de Llagostera ha estrenat un nou vehicle logotipat, un 4x4 que se suma a l'actual parc mòbil format per dos vehicles i dues motocicletes.