Jordi Rubio serà el nou president de la Unió de Joves a Girona. El candidat oficialista va ser escollit per 15 vots a 5 en l'assemblea que les joventuts de la formació democristiana van celebrar ahir. Rubio és el candidat proposat pel partit i resideix actualment a Barcelona. Substitueix l'anterior president, Àlex Serrahima, que va dimitir per desavinences amb la direcció.

L'assemblea no es va celebrar en el millor dels climes. L'altre candidat, Gerard Saus, que encapçalava una llista clarament independentista i amb un programa basat en l'activisme humanista i en la consolidació comarcal de l'entitat, va criticar que en la votació algun militant es va abstenir per "por a represàlies".

Prèviament, Saus ja havia denunciat pressions contra ell mateix i contra els seus afins per evitar que presentés una candidatura emmirallada a les tesis de Josep Maria Vila d'Abadal. "Em van amenaçar que impediria que anés a les llistes de CiU al meu poble si em presentava", va avisar.

Segons Saus, "ja ho tenien tot preparat per l'assemblea d'ahir. Sabíem que hi havia militants que no presentarien el vot per por a represàlies i ja intuíem quin seria el resultat". El membre d'Unió de Joves va intentar impugnar el resultat de la votació "però els membres de la mesa, que són els mateixos que els que han guanyat, ens ho han impedit".

En aquest sentit, Saus va anunciar que no tirarà la tovallola i que es tornarà a presentar més endavant. També va fer una crida a recuperar "l'esperit independentista" i a recuperar unes joventuts properes als interessos de les comarques gironines.