Gairebé deu mesos després de la seva posada en funcionament, la línia del TAV que uneix Figueres i Girona amb Barcelona i Madrid ha arribat al milió d'usuaris. D'ençà que el passat 9 de gener es va ?inaugurar el servei, la mitjana de viatgers diaris ha anat en augment i s'ha situat de moment en unes 3.360 persones al dia.

Les relacions que més trànsit de viatgers reben són les connexions de Mitjana Distància, entre Barcelona, Girona i Figueres. En aquests gairebé 10 mesos, un total de 742.555 usuaris han utilitzat els serveis Avant que connecten aquestes tres ciutats. El viatge que més passatgers rep és el trajecte Girona-Barcelona, amb 384.957 des de principis de gener. El segueixen la connexió Figueres-Barcelona amb 323.310; i la Figueres-Girona amb 34.288. Aquests serveis Avant reben, de mitjana, 2.517 usuaris al dia.

Des de la posada en servei d'aquesta línia, la connexió que ha portat més viatgers és la Girona-Barcelona, tot i que en l'àmbit percentual el seu pes ha anat a ?menys, mentre que l'enllaç Figueres-Barcelona ha anat guanyat usuaris. Així, en els dos primers mesos de funcionament, el Girona-Barcelona portava un 61% dels viatgers Avant, i el Figueres-Barcelona un 35%. Als sis mesos, la diferència s'havia reduït a un 56% des de Girona i un 40% a Figueres, i en aquest darrer balanç el repartiment d'usuaris és d'un 52% i un 44% respectivament.

D'altra banda, els serveis AVE, que connecten amb Saragossa i Madrid, han portat en 10 mesos un total de 258.211 clients. La majoria han fet el trajecte entre Girona i Madrid. Concretament han estat 96.327 usuaris. La segona connexió amb més viatgers és la Figueres-Madrid, que ha transportat 48.521 persones.