CiU i PSC van votar junts al Parlament per aprovar un dictamen de la comissió d'investigació sobre la sanitat en el qual es nega que hi hagi corrupció o irregularitats, mentre que el PPC només va votar a favor de les seves propostes i la resta de grups van votar en contra o es van abstenir.

CiU i PSC, amb l'ajuda del PP en alguns punts, van impedir en el ple del Parlament que prosperessin les conclusions dels altres grups que, entre acusacions de "farsa" i "frau", pretenien denunciar irregularitats per casos investigats judicialment.

Entre aquests casos, figuren els relacionats amb el grup Innova de Reus (Baix Camp), la fundació de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, i el Consorci de Salut del Maresme i la Selva, així com la relació entre el Servei Català de la Salut (ICS) i la patronal Consorci de Salut i Social de Catalunya, el grup Serhs i l'empresa CCM Estratègies i Salut.

CiU i PSC van vetar totes les propostes de conclusió dels altres grups que deixaven entreveure comportaments anòmals en els dirigents polítics del sector sanitari i l'únic que van admetre és que "les irregularitats que s'hagin pogut detectar en alguna institució no representen la globalitat del sector".

En aquesta comissió d'investigació, que va funcionar entre els mesos d'abril a juliol, van comparèixer 34 persones, entre les quals tres consellers o exconsellers -que són l'actual titular de Salut, Boi Ruiz (CiU), Xavier Pomés (CiU) i Marina Geli (PSC)- però també diversos càrrecs directius de consorcis i patronats sanitaris.

Fruit de la coincidència entre CiU i PSC, en el dictamen no es demanen responsabilitats als gestors sanitaris, que han estat en el focus de la polèmica en els últims mesos i involucrats en processos judicials, com l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat, l'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carles Manté, l'exalcalde de Lloret de Mar (Selva) Xavier Crespo i l'expresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya i president del Grup Serhs, Ramon Bagó.

L'únic aspecte aprovat del dictamen no criticat per ERC, ICV-EUiA, C's i la CUP és el de buscar mecanismes de transparència, impulsar un codi ètic per millorar les pràctiques i millorar la regulació de les incompatibilitats dels gestors de la salut pública.