Vilablareix ha passat de reciclar un 32% dels residus que es recullen a un 85% en tan sols un mes, el primer de funcionament del sistema porta a porta. Des de l'Ajuntament van valorar molt positivament ahir aquests primers 30 dies de canvi en el servei de recollida, admetent també que encara hi ha marge per a la millora, sobretot en aspectes que consideren que es poden anar polint a mesura que tothom es vagi adaptant al sistema.

Segons van informar des del consistori, la fracció orgànica és la que té un pes més important dins del total dels residus recollits durant el darrer mes. Concretament, se n'han recollit 19.520 quilograms, un 46,61% dels residus generats i recollits al municipi. La segueixen el rebuig, que representa un 14,71%, els envasos (12,32%), la poda (9,5%), el paper (9,5%) i el vidre (5,87%).

De fet, des de l'Ajuntament ja van informar fa unes setmanes que durant els primers set dies d'aplicació del nou sistema de recollida ja s'havia passat del 32% al 84% de residus reciclats. Així, durant aquest mes s'han reforçat els resultats obtinguts ja des de l'inici de la posada en marxa del mètode.

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, va mostrar-se ahir satisfet pels resultats d'aquest primer mes de recollida porta a porta. "El balanç no pot ser un altre que molt positiu, tant pel que estem recollint com per com està funcionant el sistema", va exposar, afegint que "els veïns i les veïnes estan fent tot el que cal perquè això funcioni perfectament".

A més, Mascort va admetre que hi ha petits detalls que encara no acaben de funcionar, però es va mostrar convençut que a mesura que passin les setmanes i els veïns es vagin acabant d'adaptar es podran anar solucionant. En aquest sentit, també va explicar que s'ha d'acabar de millorar el sistema de lectura dels cubells, i que a finals d'aquest mes hauria d'arribar un nou camió que ha de substituir el que fa la recollida actualment de forma provisional.