El Govern preveu redactar la nova llei d'urbanisme al llarg del 2014 i que comenci la tramitació l'any següent, el 2015. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va exposar ahir que fins ara s'ha legislat "molt, tard i no prou bé" en matèria urbanística i va transmetre la seva aposta per homogeneïtzar criteris, actualitzar continguts i, en definitiva, agilitzar els tràmits urbanístics. Un dels objectius d'aquesta nova llei és facilitar els procés per la instal·lació d'empreses o de pols d'atracció econòmica i que inclogui aspectes com el paisatge i la gestió mediambiental. "El que volem és que amb un sol document es pugui fer tot el planejament urbanístic, si cal", va explicar.

El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va participar ahir a la sessió del Cercle d'Infraestructures de Girona, on va exposar les novetats relacionades amb la nova legislació urbanística que està impulsant el Govern.

Serra va explicar que actualitzant la legislació volen "posar ordre a tota l'amalgama legislativa" que existeix en matèria d'urbanisme i ordenació del territori.

Segons va explicar el director general d'Urbanisme, el Govern ha creat una comissió amb responsables polítics i també professionals urbanístics i representants del sector econòmic per posar a revisió tots els preceptes normatius que s'han anat aprovant al llarg dels anys. En aquest sentit, Serra va assegurar durant la seva intervenció que durant trenta anys s'ha legislat "molt, tard i a vegades no prou bé" i que això ha complicat en excés tot allò relacionat amb tramitació d'expedients i regulacions urbanístiques.

A partir d'ara, l'objectiu és elaborar una normativa que simplifiqui molts assumptes i que clarifiqui criteris per evitar, per exemple, que continuï el degoteig de sentències contra algunes decisions urbanístiques perquè dues normes es contradiuen. "Volem crear aquest ordre creant un paraigua, una Llei de Territori catalana que faci de llei de lleis", va explicar Serra.

Segons el Govern, aquesta nova "llei de lleis" ha d'incloure l'ordenació del territori, l'ordenació del litoral, una nova llei d'urbanisme català i també la gestió del paisatge i el medi ambient. Agustí Serra va explicar que l'objectiu és redactar aquest llei al llarg del 2014 perquè comenci la tramitació l'any 2015.