LLa Diputació de Girona finançarà les places de llars d'infants de titularitat municipal. Fins ara, aquests diners els aportava la Generalitat però ho ha deixat de fer i, per tal de no carregar aquestes despeses als ajuntaments, la corporació va decidir aportar aquests diners per al curs 2012-2013. En concret, es finançaran 6.624 places a raó de 875 euros per a cadascuna. L'ajuda serà, en total, de 5,8 milions d'euros i beneficiarà 136 llars d'infants. Segons va avançar el vicepresident primer, Miquel Noguer, demà els ajuntaments rebran part dels diners (3.150.000 euros) i la resta del pagament es farà al febrer.

El pressupost de l'any que ve recull novament aquesta ajuda. És a dir, la Diputació de Girona tornarà a finançar les llars d'infants municipals el curs 2013-2014 i hi destina els mateixos diners que per al curs anterior.

Des del grup d'Esquerra Republicana es va donar suport al pressuposto perquè també s'ajuda els ajuntaments a fer front al pagament de les llars d'infants. Ara bé, el president del grup republicà, Lluís Sais, va lamentar que hagi de ser la Diputació qui, per segon cop, faci front a un pagament que feina fins ara el Govern.

De la mateixa manera que el grup d'ERC, els socialistes també van criticar que la Diputació hagi de "suplir" el paper de la Generalitat pel que fa a les escoles bressol. Segons Ferrés, la Generalitat "no pot desaparèixer de forma permanent" i, a més, va destacar que si la Diputació decideix novament substituir el Govern en el pagament d'aquestes ajudes caldria augmentar-ne la quantia. Així mateix, també va demanar que es plantegi un programa per a contractar aturats per a la neteja de boscos.

La via verda a Montfullà

El ple ordinari va aprovar un acord que suposa l'expropiació d'una finca rústica a Montfullà que servirà per construir un pas inferior sota la N-141e -coneguda com la Carretera de la Vergonya-. En aquest punt, la via verda es talla i cal que els ciclistes travessin per mig de la carretera, fet que ha provocat alguns accidents, fins i tot la mort d'un ciclista el 2007 en aquest punt entre Salt i Bescanó. La Diputació de Girona pagarà 3.518, 44 euros a la societat propietària de la finca. Aquesta expropiació permet que avanci el projecte per fer aquest pas inferior, que ha d'executar el Consorci de Vies Verdes.

Per altra part, la Diputació també va aprovar ahir recuperar la gestió de les operacions de màrqueting turístic per la promoció de l'aeroport de Girona. El passat abril es va cedir la gestió a l'empresa pública Aeroports de Catalunya. Ara la gestió la recuperarà mitjançant una empresa pública sota el nom de Gestió de Màrqueting i Serveis. Malgrat que es tracta d'una qüestió jurídica l'empresa Aeroports de Catalunya haurà de tornar a la Diputació 1,2 milions d'euros que ja es van abonar.