La Guàrdia Civil ha intervingut 42 ocells en una botiga d'animals de Girona en el marc d'una operació contra el tràfic de mascotes. Durant el dispositiu, que s'ha batejat com a Argos, els agents han registrat vuit botigues d'animals de les comarques gironines. En una d'elles, la Guàrdia Civil hi ha trobat fins a 42 ocells que no estaven anellats, i dels quals el propietari de l'establiment no en va poder acreditar la procedència. Davant les sospites que s'haguessin posat a la venda de manera irregular, els agents els han comissat. L'operació Argos també ha permès localitzar 146 cadells de gos a Saragossa, procedents de l'Europa de l'Est, que havien entrat a l'Estat de manera irregular.

L'operatiu es va engegar després que la Guàrdia Civil detectés que augmentaven les vendes d'animals de companyia procedents dels països de l'Est -gossos, gats, aus, etc.-, i que aquestes mascotes podrien haver-se importat de manera irregular. En total, durant el dispositiu, s'han registrat quinze botigues d'animals: vuit a les comarques gironines i, les set restants, a Saragossa.

A la demarcació els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) han sancionat dos establiments. Al primer, la Guàrdia Civil hi va trobar fins a 42 ocells que no estaven anellats i dels quals, per tant, no se'n podia saber la procedència. Com que el propietari no va poder acreditar on els havia comprat, els agents van comissar els animals. Pel què fa a la segona de les botigues, l'han sancionada per infringir la llei i no tenir la paperassa en regla. I és que l'establiment no estava inscrit al registre de nuclis zoològics, cosa que l'acredita per vendre animals. A més dels ocells, s'han comissat 146 cadells de gos a Saragossa.