El retard en l'adjudicació de beques menjador i la seva insuficiència es van tornar a discutir en la sessió d'ahir del ple del Parlament, durant la qual la consellera d'Ensenyament va informar que el Departament ha adjudicat 4.640 ajuts més després de revisar les resolucions de 26 consells comarcals catalans -els que els han tramès tota la informació-. Segons la Conselleria, l'aplicació dels nous criteris d'homegeneïtzació de renda ha permès concedir 4.640 beques que els consells havien denegat.

Aquestes ajudes per pagar el servei de menjador escolar s'afegeixen a les 48.788 que ja s'havien adjudicat, sumant, de moment, un total de 53.428.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va donar a conèixer aquestes dades en el context d'una resposta parlamentària i va afirmar que "haver acordat un nivell de renda ens ha permès revisar les adjudicacions per garantir l'equitat". Rigau es referia a l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), que s'ha incrementat en 1.000 euros per cada membre de més de la unitat familiar.

Pel que fa a la feina dels consells comarcals, Rigau va explicar que, fins ara, 26 ens ja han fet arribar al Departament d'Ensenyament totes les dades sobre les denegacions de beques menjador. En canvi, 8 consells més han tramès dades ?incompletes i 6 encara no ho han fet.

Problemes de malnutrició

D'altra banda, la consellera va informar que s'incorporaran nous indicadors que permetin analitzar tots els problemes de malnutrició infantil. Aquest paràmetre s'afegirà al protocol que els departaments d'Ensenyament i de Benestar Social i Família, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) van signar el 15 de juliol. Rigau va recordar que el protocol també es va enviar a tots els consells comarcals i els centres educatius, es va publicar al portal de centres de la Conselleria d'Ensenyament i es va treballar en les juntes de directors.