El primer nadó de les comarques gironines té nom escollit des de l'Índia. Kanwar Armeet Singh Sandhu ha nascut poc abans de les dues de la matinada per cesària a l'hospital de Calella (Maresme). Els seus pares fa anys que viuen a Lloret de Mar (Selva) i a l'hora de triar nom han seguit els preceptes de la tradició sikh, la religió que practiquen. El pare ha trucat a l'Índia, on el líder religiós ha obert una pàgina del llibre sagrat. La lletra amb què començava la primera paraula que ha llegit -en aquest cas, la A- ha marcat la inicial del nom del petit. El nadó ha pesat 3,460 quilos i té una germaneta de 2 anys. L'hospital de Calella ha obsequiat la família amb un ram de flors i un marc de fotos.

El primer nadó de les comarques gironines d'aquest 2014 ha nascut quan faltaven quatre minuts per a tres quarts de dues de la matinada. Els pares viuen a Lloret de Mar, però amb la reestructuració de serveis que va fer la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ara tots els parts d'aquesta zona del litoral s'han centralitzat a l'hospital Sant Jaume de Calella.

La mare, Amandeep Kaur, té 31 anys i va ingressar ahir a les vuit del vespre. Després de fer-li una exploració prenatal, inicialment es va preveure un part natural. Però cap a la una de la matinada, i en veure que hi havia patiment fetal, els metges van decidir practicar-li cesària.

En néixer, el nen ha pesat 3,460 quilos. D'entrada, però, el petitó ha arribat sense nom. I és que els seus pares, a l'hora d'escollir-lo, han seguit els preceptes de la religió sikh, molt estesa a l'Índia. Allò que mana la tradició és que, quan neix un nadó, s'ha de trucat al líder religiós de la zona d'on s'és originari al país asiàtic.

Aleshores, ell obre el llibre sagrat a l'atzar. La lletra amb què comenci la primera paraula que llegeixi serà la inicial del nom. El pare del nadó, Bikram Singh Sandhu, ha trucat aquest matí a l'Índia i la lletra escollida ha estat la A.

A partir d'aquí, el matrimoni ha decidit el nom del bebè. I n'han triat un de compost: Kanwar Armeet. Al nom el segueix la paraula 'Singh', un afegitó que es posa a tots els nens (en el cas de les nenes, 'Kaur').

"Ara ja tenim la família completa"

"Gràcies a Déu el nen ha nascut bé", ha explicat el seu pare, que té 39 anys i treballar de cuiner en un hotel de Lloret de Mar. Ell va arribar a Catalunya l'any 2000 i, ara en fa cinc, va portar la seva dona des de l'Índia. La parella ja té una nena, que va fer 2 anys el passat 22 de desembre. "Ara ja tenim la família completa", ha dit el pare.

El matrimoni s'ha assabentat aquest matí que el seu fill era el primer nadó de les comarques gironines d'aquest 2014. "Estem molt contents", ha explicat Bikram Singh Sandhu. L'hospital Sant Jaume de Calella ha obsequiat la mare amb un ram de flors on hi havia un peluix i amb un marc de fotos.