El jutjat desestima la demanda de Llanos de Luna contra l´Ajuntament de Vilablareix

L'alcalde diu que la delegada del govern espanyol "està fent perdre temps i diners" a les administracions

02.01.2014 | 14:01

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona no ha admès a tràmit la demanda que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va interposar al febrer contra l'Ajuntament de Vilablareix (Gironès) per haver donat suport en un ple, a través d'una moció, a la plataforma Diem Prou. L'alcalde, David Mascort (ERC), ha celebrat que la justícia "hagi tingut seny" perquè considera que la moció era només un acord de ple que no implicava cap mena d'actuació. A més, ha demanat responsabilitats a Llanos de Luna perquè diu que "està fent perdre temps i diners" a les administracions amb denúncies d'aquest tipus.

L'alcalde de la població s'ha felicitat de la decisió del jutjat de Girona per haver desestimat la demanda de la delegada del govern espanyol a Catalunya. Mascort ha recordat que en la moció aprovada "senzillament es donava suport a una plataforma que defensa que puguem pagar els nostres impostos al nostre país".

L'alcalde considera que s'hauria de demanar responsabilitats a Llanos de Luna per les seves actuacions. "En un país normal, algú hauria de demanar responsabilitats a aquesta senyora per fer perdre tant temps i tants diners a les administracions, i a la seva també, i al jutjat per un procés que tothom sabia que no tenia cap mena d'implicació", ha manifestat.

Mascort considera que Llanos de Luna està protagonitzant "una croada" contra tots els municipis de Catalunya que defensen "poder pensar diferent". "Arreu es va demostrant que no té cap mena de sentit i que no ens poden perseguir pel que pensem", ha assegurat.

El ple de l'Ajuntament de Vilablareix a provar la moció de suport per unanimitat a la plataforma Diem Prou el març de 2012.

Enllaços recomanats: Premis cinema