La nit de Cap d'Any va ser tranquil·la a Catalunya i a Girona en els 13 controls que van realitzar els Mossos d'Esquadra quatre ?persones van donar positiu en alcohol i se'ls va imputar per un delicte contra la seguretat del trànsit, ja que anaven al volant superant els 0,60 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, el límit permès.

En les 305 lectures d'alcohòlemia realitzades i les dues lectures de drogues que van fer els agents a les comarques de Girona també va haver-hi 13 positius administratius per consum d'alcohol i un per drogues i que van merèixer una multa, segons dades aportades pel Servei Català de Trànsit (SCT).

Si es comparen amb les dades del cap d'any del 2012, les d'enguany són més bones ja que el 2012 de les 288 lectures fetes n'hi va haver 25 de positives i en tres casos més les lectures d'alcohol van ser superiors als 0,60 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. I llavors, fins i tot es va imputar una persona per presumptament conduir sense haver tingut mai el permís.

Pel que fa a les dades de Catalunya, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va explicar dimecres que la nit de Cap d'Any havia acabat amb un 2,4% de positius per alcoholèmia entre els conductors, la meitat que un cap de setmana normal. De les 1.330 proves en 48 punts controlats, només 32 van donar positiu. A més, els incidents que hi va haver en les celebracions tampoc van ser de gravetat. I pel que fa a l'ordre públic, es van detenir 41 persones durant la nit i matinada, menys que en una nit normal, però només 10 tenien relació directa per incidents relacionats amb celebracions de Cap d'Any, va assegurar llavors el titular d'Interior.