Quatre gironins -dues dones i dos homes- van morir ahir en un accident de trànsit al Brasil. El sinistre es va produir quan el vehicle amb què circulaven estava fent una maniobra d'avançament i, tot d'una, van xocar frontalment amb un camió que viatjava en sentit contrari. Els quatre gironins van morir en el moment del sinistre mentre que el camioner va resultar ferit lleu. Les víctimes mortals són Lluís Rodón Batlle, de 35 anys; Alma Brassart Kester Nascimento, de 25 anys; Sara Martín Rojo, de 29 anys; i Arnau Faixó Fernández, de 34 anys.

El sinistre viari es va produir en una carretera de l'estat brasiler de l'Espíritu Santo, al sud-est del país, cap a dos quarts d'onze del matí -dos quarts de set del matí, hora local-, al quilòmetre 42 de la carretera federal BR-101, que recorre part de la costa brasilera, a l'alçada del municipi de Conceição da Barra.

Les quatre víctimes viatjaven en un Volkswagen Golf que havien llogat. Es van estavellar contra el camió quan feien l'avançament en aquesta via local per causes que es desconeixen. El camió, segons informaven ahir mitjans locals, era de la marca Iveco i anava carregat de verdures però no va poder fer res per frenar quan es va trobar amb el cotxe que pilotaven els gironins i, després de la topada, va perdre tota la seva càrrega, fet que va ocasionar problemes de trànsit en aquesta zona.

El conductor del camió, segons va informar la policia, va resultar ferit lleu en el sinistre i quan se li va practicar el test d'alcoholèmia, el seu resultat va ser negatiu. Tot seguit, l'home va ser traslladat a l'hospital estatal Robert Silvares de San Mateo, on se'l va atendre.

Pel que fa a les víctimes mortals, els cossos dels quatre gironins van ser traslladats després de l'accident fins al dipòsit de cadàvers de l'Institut de Medicina Legal de la ciutat de Linhares, que es troba també a l'estat de l'Espíritu Santo.

Fonts diplomàtiques del Ministeri d'Exteriors van informar que el consolat espanyol està al corrent del cas i està en permanent contacte amb les autoritats brasileres des que es va produir l'accident.

Totes quatre víctimes tenien vincles a Girona. Lluís Rodón Batlle tenia 35 anys i estava al Brasil perquè hi volia muntar un negoci. Segons van ressaltar ahir els mitjans digitals del Brasil, Rodón seria el conductor del vehicle en el moment de l'accident. De fet, l'home es trobava al Brasil i treballava a Rio de Janeiro en un restaurant, anomenat Zissou Bistro Bar, segons consta en el seu perfil de la xarxa social Facebook. Rodón es va proclamar subcampió català amb l'equip júnior del GEIEG de tennis el 1995 i havia estat alumne de l'Escola d'Hostaleria de Girona.

El fill de Jaume Faixó

Pel que fa a Arnau Faixó Fernàndez, tenia 35 anys i es trobava al capdavant de la perruqueria Quatre Cantons del carrer Ballesteries de Girona. El seu pare era Jaume Faixó i Fusellas, pintor i escultor reconegut a Girona que va morir el 1998 i la seva mare una coneguda empresària del Barri Vell. Arnau Faixó havia adquirit feia poc una casa de pagès a Bescanó i se l'estava arreglant per anar-hi a viure amb la seva parella.

La parella d'Arnau Faixó també anava al vehicle i és una de les altres víctimes. Es tracta d'Alma Brassart Kester Nascimento, que havia viscut a Eivissa i té doble nacionalitat, espanyola i brasilera. Alma, a més, havia estudiat a la Universitat de Girona.

La quarta víctima, Sara Martín Rojo, que també va morir ahir en l'accident, tenia 29 anys d'edat.