Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 de desembre dos homes de 32 i 28 anys, de nacionalitat marroquina i algeriana, que intentaven robar en una empresa d'Olot. Els agents van rebre un avís de la Policia Local que havien vist uns llums al teulat d'una empresa del municipi i en arribar al lloc dels fets en diverses patrulles van veure els dos individus a dalt de la teulada amb unes llanternes i com intentaven accedir a l'empresa. Alguns dels policies es van enfilar i van poder detenir un dels lladres, que estava estirat i mig amagat, mentre que l'altre va ser interceptat després de saltar des d'uns tres metres d'alçada i detingut després d'oposar una forta resistència.

Als dos detinguts se'ls acusa d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa i a un d'ells, a més, un delicte de desobediència i resistència greu contra els agents de l'autoritat.

Arran d'aquesta actuació la unitat d'investigació va determinar que un dels lladres detinguts, l'home de 28 anys i de nacionalitat algeriana, era el presumpte autor de vuit robatoris més perpetrats, entre el dies 7 i 18 de desembre, en diversos establiments d'alimentació i dues masies de les poblacions d'Olot, Santa Pau, Montagut i Sant Cristòfol les Fonts.

Tots els casos s'havien produït mitjançant el forçament de les reixes metàl·liques i el trencament dels vidres de les finestres. Dos del robatoris, en una fruiteria i en un magatzem de licors, van ser en grau de temptativa. En la resta, quatre establiments comercials i dues masies, el lladre va sostreure ordinadors portàtils, diners en efectiu, ampolles de licor i diverses eines.

Respecte al primer dels detinguts, a qui li constaven antecedents, va passar el dia de 24 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Pel que fa al segon, al qual se li imputen els nou robatoris amb força, també tenia antecedents. Un cop acabades les gestions d'investigació, la detenció va ser traspassada a la policia espanyola per la seva situació d'irregularitat a l'Estat espanyol.