El carril bici que voreja l'Estany de Banyoles quedarà completat vint-i-dos anys després d'haver-se començat. El tram acabat des de fa més de dues dècades pertany a Banyoles mentre que el que passa pel municipi de Porqueres era fins ara inexistent en bona part del trajecte de la carretera de la circumval·lació, fet que obligava als vianants i ciclistes a passar per l'asfalt. Les obres han començat aquest dimarts amb un pressupost de 686.000 euros que assumirà la Diputació de Girona, titular de la via. L'any 2012 es va fer efectiva la cessió dels terrenys que permetran millorar la carretera. Un cop acabats els treballs, es mantindran els dos sentits de circulació dels vehicles de forma provisional.

El projecte de millora de la carretera de circumval·lació inclou la reducció de la calçada de 6 a 5 metres en tot el recorregut així com la construció, per separat, d'un vial de 2,5 metres d'amplada per als vianants i ciclistes. Tot i que s'havia plantejat la possible eliminació d'un dels dos sentits de circulació, s'ha decidit mantenir-los de forma provisional. Des de l'Ajuntament de Porqueres es vol reduir al màxim el trànsit de vehicles amb la idea que a llarg termini la carretera només sigui transitable per als veïns de la zona.

Les obres es faran en un tram de 2.200 metres de la banda oest de l'estany, entre Lió i l'església de Santa Maria de Porqueres. S'allargaran uns tres mesos i l'entrada de les màquines no es preveu fins a la setmana que ve a la zona de Santa Maria de Porqueres. Aquesta setmana es farà el desviament provisional de la via verda, es pintarà la carretera de groc i es completarà la senyalització d'obres. La ruta alternativa per a vianants i ciclistes anirà des de sota de l'església de Porqueres fins a Can Morgat, on es connectarà amb el camí actual.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha remarcat que aquestes són unes obres llargament reivindicades que milloraran la seguretat de vianants i ciclistes, que ja no hauran de passar la per la carretera. També subratlla que aquest és un projecte "cabdal" per a tota la comarca.

La Diputació de Girona, titular de la via, va aprovar el maig del 2012 el projecte definitiu pressupostat en uns 686.000 euros. El setembre del 2012 l'Ajuntament de Banyoles va donar el vist-i-plau a la cessió dels terrenys propietat del consistori banyolí, la majoria dins el terme municipal de Porqueres. ICV i la CUP hi van votar en contra perquè consideraven que era una obra que "agredia" l'entorn.

Actualment, el carril bici de l'Estany només abasta el tram que forma part del terme municipal de Banyoles. Pel que fa a la part que pertany a Porqueres, hi ha una zona sense asfaltar però on sí que hi ha carril bici, i una altra on no existeix aquesta via, de manera que vianants i ciclistes han de passar per la carretera.