L'oferta de places concertades de la Generalitat és la clau per la continuïtat de les obres del geriàtric de la Vall d'en Bas. "Per quan hi hagi places concertades, tenim una empresa que es farà càrrec de l'obra", ha declarat Miquel Calm, alcalde de la Vall d'en Bas per CiU, al Garrotxí.Cat. Ha indicat que en els moment actual és complicat posar en marxa equipamens de geriàtria. El geriàtric de la Vall d'en Bas és un edifici iniciat al 2010 i pensat per 48 places de geriatria.

Pel que fa al tercer sector, Neus Munté (consellera de Benestar Social i Família) , en la seva darrera visita a la Garrotxa, va declarar a Diari que Girona que durant el 2013 no es va poder dur a terme el Pla de Suport al Tercer Sector (signat el 2012), perquè va ser un any de pròrroga pressupostària, amb moltes dificultats i amb la fixació d'un sostre injust.

Segons ella, la voluntat és dur a terme el pla durant el 2014. "En el marc- va qualificar- de les dificultats pressupostàries de la crisi que tenen efectes en la tresoreria". Va indicar que el Govern de la Generalitat farà el possible perquè el tercer sector no surti perjudicat.

El tercer sector són les organitzacions sense ànim de lucre que tenen una part de finançament públic i una altra de privada.