Catalunya necessita sang. Com cada gener, les reserves estan baixes per la demanda i la caiguda de l'afluència de donants. És per això que el Banc de Sang ha fet una crida a la població amb l'objectiu de remuntar i encarar el que queda d'hivern amb prou sang com per satisfer les necessitats de tot el país. La pàgina web de l'entitat informa que a Catalunya només hi ha sang per a cinc dies. Segons el director del Banc de Sang a Girona, Joan Profitós, aquesta xifra no és alarmant però sí que indica que els nivells de sang estan lluny de ser els òptims. "Dir que només tenim sang per a cinc dies pot sonar catastròfic i potser no ho és tant, però hem de tenir en compte que els nivells normals solen estar entre els 8 i 9 dies, per tant sí que tenim un dèficit de sang", va assenyalar Protitós.

El director del Banc va assegurar que a Girona les reserves de moment estan garantides, però va animar la població de la demarcació a donar sang ja que el Banc centralitza totes les bosses en l'àmbit de Catalunya i les envia allà on fan més falta. En aquest sentit, el director del Banc de Sang espera que de cares a la setmana que ve hi hagi una alta afluència de participants a la Marató 2.0 que se celebra simultàniament a tot el país. L'hospital Trueta tindrà tres lliteres disponibles a tota hora durant els dies que duri la Marató.

Quan es va presentar la campanya -que serà del 17 al 24 de gener- Profitós va explicar que aquesta tenia la característica de ser "pionera" ja que a la Marató s'hi pot participar "de dues maneres: donant sang o contribuint a difondre la campanya i, per tant, mobilitzant la gent per participar-hi". En aquest sentit, l'objectiu de la Marató és arribar a les 5.000 donacions a tot Catalunya per remuntar les reserves existents.