Creixen un 25% els usuaris del tren de Barcelona a Girona

12.01.2014 | 08:20

La posada en marxa del TAV a Girona i Figueres ha fet que durant el 2013 hagi crescut un 25% l'ús dels serveis ferroviaris que ofereix Renfe entre la capital gironina i Barcelona. Així ho va confirmar ahir el gerent dels serveis d'Alta Velocitat de la línia Barcelona-frontera francesa, Fèlix Martín, en la celebració del primer aniversari del funcionament de l'Alta Velocitat a les estacions gironines.
L'arribada del TAV ha suposat, d'una banda, una baixada dels viatgers dels trens de Mitjana Distància i Regionals de la línia convencional; i alhora també ha comportat una transferència de viatgers de la carretera cap a l'Alta Velocitat. En aquest sentit, Martín va explicar que el que més s'ha notat ha estat el segon factor. "El que voldria destacar és que el creixement del mercat ha superat el 25% i tota la gran massa de clients que s'han apropat a l'Alta Velocitat vénen del vehicle particular", va constatar.
D'altra banda, va especificar que la companyia no té quantificats quants viatgers han deixat de banda el tren convencional per passar-se a l'Alta Velocitat, però que percentualment són un 8% els passatgers que han fet el canvi.
En el balanç del primer any de funcionament del TAV a Girona i Figueres, Martín va informar que més d'1,2 milions de persones van utilitzar durant el 2013 l'Alta Velocitat en aquestes dues ciutats. La majoria dels clients, un total de 911.844 van fer servir els serveis Avant, l'Alta Velocitat de Mitjana Distància que uneix Barcelona, Girona i Figueres.
D'aquests serveis, el que més es va utilitzar va ser el trajecte Girona-Barcelona, amb 487.679 viatgers, seguit de la connexió Figueres-Barcelona, amb 385.604, i finalment Figueres-Girona amb 41.424 clients. Aquestes dades, segons informava ahir la companyia, representen una mitjana diària de 2.498 viatgers en aquests serveis. A més, del total de viatgers Avant, un 31% van utilitzar la tarifa d'anada i tornada que permet obtenir un descompte del 20%.
Pel que fa als serveis AVE en aquest any, 294.754 persones es van desplaçar en recorreguts de Llarga Distància. Del total, 112.628 clients van viatjar entre Girona i Madrid i 57.160 viatgers entre Figueres i la capital espanyola. Altres relacions van ser la Girona-Saragossa o la Figueres-Saragossa amb 21.779 i 10.467 clients respectivament.
El gerent dels serveis d'Alta Velocitat va explicar que "és un primer any, i cada vegada que es posa una cosa en marxa hi ha una corba de maduració del servei, i per això són unes dades molt bones". "Està clar que l'any que ve volem fer més d'1,2 milions", va concloure Martín, afirmant que esperen més viatgers el 2014.

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

Enllaços recomanats: Premis cinema