Els parcs de bombers de Torroella de Montgrí i Cassà de la Selva van romandre sense efectius a les instal·lacions durant quatre hores perquè es trobaven fent unes pràctiques a l'Alt Empordà. Un tancament de l'espai que segons fonts sindicals es podria repetir sovint perquè quan es realitzen aquest tipus de pràctiques no hi ha personal extra que pugui cobrir el buit.

En canvi, al parer del cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, no s'ha de considerar un tancament el que va passar ahir en aquests dos parcs de bombers gironins sinó un "desplaçament" dels efectius. Cano va assegurar que "l'únic que passa és que la dotació està en un altre lloc i, per tant, si cal cobrir diferents serveis d'emergències, estan operatius on siguin".

Aquesta situació es va produir des de les deu del matí fins a les dues de la tarda, quan els efectius dels dos parcs estaven fent unes pràctiques de cremes controlades a l'Alt Empordà.

Segons fonts sindicals i com també va confirmar ahir el Cap de la Regió d'Emergències a Girona anteriorment hi havia personal que comptava el complement laboral anomenat major dedicació i aquesta gent són les que es cridava en els parcs quan alguns efectius havien de ser desplaçats per un tema de pràctiques.

Una figura que en l'actualitat no existeix, expliquen fonts sindicals, perquè es troba aturat per les suposades negociacions que hi ha per temes de personal entre els Bombers i la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. Un fet que ha provocat que des del mes de juny els Bombers s'hagin negat a fer més hores extra i que també hagin protagonitzat actes reivindicatius.