La mort de l'homicidia Carlos Hervás López va produir-se el 29 de maig de 2009 dins la cel·la d'infermeria del Centre Penitenciari de Quatre Camins de forma molt estranya. Oficialment, va tractar-se d'un suïcidi provocat per la ingesta d'una bossa i una forquilla de plàstic que li van provocar l'asfíxia. Ara, el funcionari de presons que estava al càrrec d'aquell mòdul la nit dels fets -Emilio José Pich Rodríguez- haurà d'anar a judici el proper dimecres acusat d'un delicte de denegació d'auxili.

El fiscal i l'acusació particular, aquesta darrera representada pel lletrat Benet Salellas, consideren que el dia dels fets el funcionari de presons va estar rebent diversos avisos per l'intèrfon de la infermeria advertint-lo que Carlos Hervás López s'estava comportant de forma molt estranya, entrant i sortint del lavabo, lligant-se coses al coll o empassant-se objectes.

La situació es va anar agreujant però els interns seguien sense rebre resposta i no va ser fins quatre hores després del primer avís que el funcionari va comunicar la incidència, coincidint amb el fet que Hervás López s'havia calat foc i els seus companys havien donat l'alarma d'incendi. Els metges i funcionaris que van desplaçar-se al mòdul no van poder fer res per salvar la vida del pres.

Les acusacions consideren que aquesta demora en l'actuació és una negligència flagrant del deure de socors ja que entenen que era possible evitar el suïcidi si, des del primer avís realitzat pels companys d'Hervás, el funcionari hagués avisat un metge perque avalués l'intern.

El ministeri públic demana que es condemni el funcionari al pagament d'una multa de 4.200 euros i se li prohibeixi treballar com a funcionari durant 14 mesos. L'acusació particular reclama 8.100 euros de multa i suspensió de feina durant 18 mesos.

La defensa del funcionari, que demana l'absolució, indica que aquest va atendre sempre els avisos i que només l'últim era el que revestia gravetat ja que els altres els hauria efectuat Hervás López per indicar que no podia dormir.

El suïcida estava complint una condemna de 14 anys per haver matat a ganivetades una monitora del centre Canaan, a Banyoles, el 2 de juliol de 2004.