El Departament d'Ensenyament de la Generalitat va informar ahir als sindicats que el permís de lactància només es concedirà a les mestres i les professores que estiguin contractades almenys per un 86% de la jornada. En cas de ratificar-se aquest punt, inclòs en una proposta per modificar els criteris de gestió de la borsa de personal docent per a l'actual curs 2023-2014, la Federació d'Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) va anunciar que interporsarà "els recursos que siguin necessaris".

De fet, ahir el sindicat va acusar Ensenyament d'incomplir una sentència emesa el 30 d'octubre de 2013, segons la qual es reconeixia el dret d'una docent que no treballava a jornada completa a gaudir d'un permís de lactància. En opinió de FETE-UGT, el Departament ha fet una lectura esbiaixada de la sentència, ja que ha interpretat que només els obliga en el cas dels treballadors que han vist reduïda la seva jornada a causa de les mesures per reduir la despesa pública.

En la Mesa sectorial de negociació entre Ensenyament i els representants sindicals, celebrada ahir al matí, la Conselleria que dirigeix Irene Rigau va presentar una proposta en la qual s'especifica que "les persones que formen part de la borsa de treball de personal docent que vulguin gaudir del permís de lactància han d'ocupar llocs de treball de jornada igual o superior al 86% de la jornada ordinària". Segons FETE-UGT, aquest permís "no pot anar vinculat en cap cas a la jornada de la persona que el sol·licita".

D'altra banda, en la mateixa Mesa sectorial, el Departament d'Ensenyament també va informar de la resolució que augmenta el nivell d'exigència al professorat interí de Secundària per impartir una llengua estrangera. Sobre aquesta qüestió, FETE-UGT va criticar que la Conselleria incrementi les exigències en aquest sentit al mateix temps que està reduint els recursos destinats a la formació dels docents.

En concret, el sindicat va denunciar que l'estiu passat se suprimissin les beques per aprendre anglès a l'estranger, que s'hagin eliminat 40 aules d'Escoles Oficials d'Idiomes arreu de Catalunya deixant milers d'alumnes sense plaça i que s'hagi encarit el preu general de les matrícules de les EOI per al curs 2014-2015, apujant-les un 33% en el cas de l'alumnat repetidor.