Dotze càmpings catalans -dels quals set a Girona- s'han situat entre els millors d'Europa després de rebre el guardó 'Best camping 2014', un dels màxims reconeixements que poden rebre aquest tipus d'establiments turístics. Gràcies a la distinció, aquests càmpings passen a formar part de la guia que edita l'associació automobilística amb més socis d'Alemanya, l'ADAC, i que és pràcticament un manual de viatge per als campistes holandesos i alemanys. El president de l'associació de càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha assegurat que es tracta d'un reconeixement essencial per atraure més turistes alemanys a la Costa Brava.

Una guia de referència per a milions d'alemanys i holandesos situa dotze càmpings catalans entre els més recomanats per passar-hi les vacances. Aquests establiments turístics han rebut les cinc estrelles, el màxim reconeixement possible, per les seves instal·lacions, l'oferta complementària i els serveis que ofereixen. Es tracta d'un reconeixement molt important per als empresaris catalans del sector, perquè la majoria de campistes holandesos i els alemanys l'usen com a guia de capçalera i és una bona manera d'atraure visitants.

Els guardons 'Best camping 2014' avaluen més de 5.500 càmpings europeus, als quals posen nota en base als seus punts forts i febles. Entre els aspectes que avaluen hi ha, per exemple la bellesa i qualitat de l'entorn, el confort de les instal·lacions o l'atenció al client. A més, els millors càmpings reben les cinc estrelles que els converteixen en recomanats especialment per a passar-hi les vacances.

Dels càmpings guardonats a tota Europa, quinze són càmpings situats a l'estat espanyol i la immensa majoria són catalans. Concretament, segons els inspectors del club automobilístic alemany ADAC i l'holandès ANWB, dotze càmpings catalans mereixen portar el títol de 'Best' (el millor en anglès) i ostentar durant un any les cinc estrelles.

L'entrega de premis i donar a conèixer la nova edició de la guia que servirà perquè milions d'alemanys organitzin les seves vacances per a aquest any dóna el tret de sortida a la CMT, una fira turística de referència que es fa a Stuttgart, Alemanya, i que cada any rep més de 200.000 visitants. Enguany, Girona és la regió convidada a la fira i serà un dels destins de càmping més promocionats de la mà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l'Agència Catalana de Turisme i l'Associació de Càmpings de Girona.

El president de l'associació de càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha explicat que és una oportunitat que no poden desaprofitar per intentar ampliar el nombre de turistes alemanys que reben els càmpings gironins. De fet, els càmpings de les comarques gironines són els que més estrelles han atret perquè dels dotze catalans que han rebut la distinció 'Best camping 2014', set són gironins.

Els millors càmpings de Catalunya són el Càmping les Medes de l'Estartit, el Cypsela Resort de la platja de Pals; la Ballena alegre, l'Àmfores i les Dunes de Sant Pere Pescador; el Delfín Verde de Torroella de Montgrí; el Vilanova Park de Vilanova i la Geltrú; el Templo del Sol de l'Hospitalet de l'Infant; el Tamarit Park de Tarragona i el Torre del Sol i el Platja Mont-roig camping resort de Mon-roig.

El responsable del càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, Àlex Tries, ha explicat que no hi ha recepta de l'èxit, sinó que cal molt treball, esforç i dedicació per continuar millorant les instal·lacions per oferir cada vegada una millor atenció als clients. Tries ha explicat que promocionar-se a Alemanya és molt important perquè hi ha molts clients potencials i, a més, és un dels principals països emissors de campistes d'Europa.