Giraut es mostra ´tranquil´ després de la seva imputació

El president de la Diputació haurà de declarar el proper divendres 17 de gener als Jutjats de Girona

13.01.2014 | 07:17

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, ha expressat en un breu comunicat que està "tranquil" i que confia en la justícia després que el jutjat l'hagi citat a declarar com a imputat per haver-se extralimitat quan va treure atribucions a l'actual cap de Protocol de l'ens, Josep Maria Amargant. En aquest sentit, Giraut també ha explicat que donarà "la seva opinió "públicament" sobre el cas després de declarar davant del jutge el proper 17 de gener a les deu del matí als Jutjats de Girona. El president de la Diputació de Girona comenta que la denúncia va ser interposada pel sindicat de funcionaris CSI-F i finalitza el seu comunicat tot dient "gràcies pel vostre interès".

Aquest dissabte es va donar a conèixer que el jutjat havia citat a declarar com a imputat el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, per haver-se extralimitat quan va treure atribucions a l'actual cap de Protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant.

La denúncia que ha engegat aquest afer assegura que el president es va saltar la legalitat a l'hora de modificar la plaça. En concret, els fets es remunten a principis d'estiu quan, aleshores, Josep Maria Amargant, el representant sindical de la plantilla, era també cap de Premsa i Protocol de la Diputació de Girona.

El 27 de juny, Amargant va entrar dos escrits en nom de la Junta de Personal i del CSI-F on denunciava "irregularitats" amb els càrrecs de confiança a l'ens. El text criticava que els cinc assessors d'UDC cobraven per una feina que no feien. Entre d'altres, l'escrit els acusava de no posar mai els peus a la Diputació i de fer tasques pel partit, cosa que podia suposar malversació de fons públics.

Segons recull la denúncia del CSI-F, un dia després de presentar aquests escrits, Amargant va rebre una notificació. L'escrit li comunicava que, per resolució del president, se li treien les atribucions de premsa i comunicació. Actualment, aquestes tasques les porta a terme un nou treballador, a qui la Diputació ha contractat com a càrrec eventual. Aquest dissabte, Giraut va declinar fer valoracions sobre aquest afer.

El Consell de Presidència de la Diputació ja va fer un comunicat el passat 31 d'octubre de 2013 en relació a aquest cas per defensar la legalitat de l'actuació de Giraut i qualificant l'acusació de "falsa i tergiversada".

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema