Endesa ha acabat recentment els treballs de renovació tecnològica a la xarxa elèctrica que alimenta els municipis de Sant Gregori, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis, al Gironès, amb l'objectiu de garantir una millor qualitat del servei a la comarca. Els treballs, que han suposat una inversió de 23.000 euros, han consistit a substituir les cel·les convencionals d'un centre de transformació, per sistemes de protecció d'última generació. També s'han reformat dues torres elèctriques de Sarrià de Ter que es troben en una zona boscosa del municipi. L'actuació ha consistit a rehabilitar dos suports amb un tractament de protecció anticorrosiva i d'impermeabilitat per reduir l'oxidació de l'estructura.

Els treballs, que han suposat una inversió de 23.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit a substituir les cel·les convencionals d'un centre de transformació, per sistemes de protecció d'última generació dotats d'uns equips amb un gas de característiques especialment aïllants.

Així, el dispositiu ha abandonat el sistema tradicional d'aire i ara compta amb una tecnologia més segura i robusta a l'hora de suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. A més, a diferència de la tecnologia anterior, aquesta no requereix de manteniment i s'evitarà, així, de realitzar tasques que obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

A més, també ha reformat dues torres elèctriques de Sarrià de Ter ubicades en una zona boscosa del municipi. L'actuació ha consistit a rehabilitar dos suports amb un tractament de protecció anticorrosiva i d'impermeabilitat per reduir l'oxidació de l'estructura a llarg termini. Per a realitzar aquests treballs a les creuetes i als trams més pròxims a les torres ha estat necessari deixar la xarxa sense tensió.