Endesa ha realitzat en les darreres setmanes treballs de renovació tecnològica a la xarxa elèctrica que alimenta els municipis de Sant Gregori, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis amb l'objectiu de garantir una millora del servei de subministrament elèctric a la comarca.

Els treballs, que han suposat una inversió de 23.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, han consistit a substituir les cel·les convencionals d'un centre de transformació per sistemes de protecció d'última generació dotats d'uns equips amb un gas de característiques especialment aïllants, segons explicaven des de l'empresa. El dispositiu compta ara amb una tecnologia més segura i robusta a l'hora de suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. A més, a diferència de la tecnologia anterior, tal com exposaven des de la companyia, aquesta no necessita manteniment i s'evitarà, així, de realitzar tasques que obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Endesa ha reformat també dues torres elèctriques de Sarrià de Ter que es troben en una zona boscosa del municipi. L'actuació ha consistit a rehabilitar dos suports amb un tractament de protecció anticorrosiva i d'impermeabilitat per reduir l'oxidació de l'estructura a llarg termini. Per realitzar aquests treballs a les creuetes i als trams més pròxims a les torres ha estat necessari deixar la xarxa sense tensió.