Limnos detecta més fotges i ànecs en un nou cens d´aus a l´estany de Banyoles

15.01.2014 | 07:43
En el cens van participar 12 persones voluntàries.
En el cens van participar 12 persones voluntàries.

L'entitat ecoligista Limnos ha valorat el fet que s'hagi detectat una major concentració de fotges i ànecs al front d'estany de Banyoles en un nou cens anual d'ocells aquàtics. El cens, que a Banyoles es va fer l'11 de gener forma part d'un cens d'ocells que es fa a nivell global a tots els aiguamolls d'Europa i que censa els ocells entre el 10 i el 20 de gener.
En el cas de Banyoles Limnos assenyala que "els resultats del cens són bastant similars a altres anys", però expliquen que "no s'ha censat cap morell caproig, una especie fixa des de feia molts anys" i que "es pot considerar la notícia més negativa del cens". Remarca també "a favor", que hi ha una ampla "diversitat d'anàtides, sense comptar els ànecs domèstics".
El cens provisional assenyala que hi ha 207 ànecs collverd, 10 ànecs domèstics, un ànec mandarí, dos ànecs xibec, de xarxets comuns, dos ànecs grisets. Pel que fa als gavians i gavines, es van compatbilitzar 358 gavians argentats, 320 gavines vulgars.
A més es van censar 146 esplugabous en un dormidor a l'Estany, un bernat pescaire, un martinet blanc, 11 corbs marins grossos, dos cabussets, 275 fotges, 19 polles d'aigua, tres rasclons, una xivita i un blauet.
Pel que fa als rapinyaires, ubicats al pla de Martís i la platja d'Espolla es van detallar sis aligots, un falcó peregrí i un xoriguer comú.
Durant el cens es va comprovar que ja s'han iniciat les obres de la carretera i com en alguns recs de la zona de la Punta Freixenet hi havia una acumulació de deixalles, especialment ampolles de plàstic.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema