La Policia d'Olot ha identificat un noi de nacionalitat belga com un dels autors de les pintades fetes a la sucursal de l'entitat Bankia al carrer Sant Rafel d'Olot. La prova d'identitat va derivar de la persecució originada per la visualització de 4 nois des del cotxe patrulla a les 3 de la matinada de la nit del dilluns al dimarts. Proveïts de pots de pintura i pinzells, els nois pintaven lemes als vidres de la sucursal de Bankia situada a la cruïlla entre el carrer Sant Rafel i la Plaça Clarà. En adonar-se de la presència policial, els joves van fugir en diferents direccions.

Els policies els van perseguir i en van poder aturar un. El noi no portava elements d'identificació, per la qual cosa el van traslladar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Allí, la Policia Autonòmica va descobrir que es tractava d'un noi de nacionalitat belga que duia unes setmanes a Catalunya. Un cop identificat, els Mossos el van deixar en llibertat amb càrrecs per considerar que un fet de deslluïment de béns immobles és constitutiu de falta, però no és un delicte.

Ahir, al matí les persones que treballaven a Bankia van optar per no fer declaracions i van indicar que desconeixien si les càmeres de seguretat de l'entitat havien gravat l'acció. També van assenyalar que ignoraven si l'entitat presentarà denúncia.

L'aspecte que presentava l'exterior del banc era impactant. A les portes de vidre de l'entrada hi havia el simbol internacional del diner i als aparadors les paraules: lladres, massa i moltes pinzellades i taques. Al terra de la vorera, hi havia restes de pintura blanca.

A 2/4 d'1 del migdia operaris d'una empresa de neteja van començar a rascar la pintura per treure-la i netejar els vidres.

A més de les pintades a Bankia, a la matinada se'n van detectar a la seu de Bankinter al carrer Mulleres. En aquest punt van buidar pintura sobre el sostre i l'estructura d'un vehicle de gama alta de color vermell. També van aparèixer pintades a l'accés de Consultes Externes de l'Hospital Sant Jaume i a una botiga de roba infantil al Passeig de Barcelona.

La previsió és que alguns dels afectats per les pintades presentaran denúncies pels fets.