ÚLTIMA HORA
Atropellament massiu a les Rambles de Barcelona. Diversos ferits

Neix a Olot el Garrotxinàrius

El Pont d'Arcalís i els italians Terminal Traguetti actuaran el 25 de gener en el que serà una jornada de música i tallers

17.01.2014 | 07:21

L'Insitut de Cultura de la Ciutat d'Olot, Ofolk i el Centre Artesà Tradicionàrius han decidit unir-se per organitzar el que han anomenat Garrotxinàrius, una jornada de música i dansa folk que es farà per primer cop el dia 25 de gener amb tallers, un sopar i un concert-ball a la sala El Torín. Els músics que obriran aquesta primera edició seran El Pont d'Arcalís i els italians Terminal Traguetti. Els organitzadors volen que esdevingui un punt de trobada per a totes les persones i entitats de la comarca i de fora interessades en el folk i combinar una jornada de música amb formació. Les entrades van des dels 8 euros fins als 25 euros.

El primer Garrotxinàrius es fara el dissabte 25 de gener, a la sala El Torín. A les quatre de la tarda començaran els tallers, de la mà d'El Pont d'Arcalís i un altre dels Terminal Traghetti. Seguidament, es farà un sopar popular -amb la participació de l'entitat GREDA- i a les deu de la nit començarà el concert ball amb els mateixos grups responsables dels tallers.

Els organitzadors- Ofolk, Institut de Cultura d'Olot (ICCO) i Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) - han explicat que els tallers són aptes per a tothom, hagin o no ballat abans i que, durant el ball-concert, hi haurà una persona que coordinarà les danses per facilitar la participació activa dels assistents. Els qui ho prefereixin també podran seguir-ho des de l'espai reservat amb cadires.

Jordi Fàbregas, responsable del Centre Artesà Tradicionàrius, organitzadors del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, ha destacar la importància d'extendre l'essència del Tradicionàrius pel territori per tal de crear més plataformes d'expansió de la música i la dansa d'arrel. La voluntat dels organitzadores és que tingui continuïtat en el futur i que es converteixi en un punt de trobada de totes aquelles persones i entitats de la comarca de la Garrotxa i també de fora interessades en el gènere folk. La idea és convidar formacions del país i de fora.

Les entrades van des dels 8 euros dels tallers i fins a 25 euros -23 euros si és venda anticipada- on s'inclou sopar i ball a banda d'altres opcions.

Aquesta setmana, la capital de la Garrotxa ha donat a conèixer una altra iniciativa cultural, com és el cicle de jazz, Jazz Olot, que durarà tot l'any i que s'organitza amb la col·laboració de la sala Jamboree de Barcelona. També es farà a la sala El Torín.

Comarques

Accident de moto a la rotonda de la Canya

Accident de moto a la rotonda de la Canya

SINISTRE VIARI. La causa de l'accident d'una motocicleta a la rotonda de la Canya (Sant Joan les...

El Servei de Meteorologia alerta que es manté a Girona un índex ultraviolat molt alt

El Servei de Meteorologia alerta que es manté a Girona un índex ultraviolat molt alt

La intensitat de la radiació solar arribarà avui a nivells de 8 sobre 10 a Figueres, la Bisbal,...

Fracassa l´últim intent per resoldre la vaga d´ambulàncies a Girona

Fracassa l´últim intent per resoldre la vaga d´ambulàncies a Girona

Ahir es van reunir els sindicats i l'empresa adjudicatària, Transports Sanitaris de Catalunya, amb...

Madrenas està decidida a signar el que sigui perquè a Girona es pugui votar l´1-O

Madrenas està decidida a signar el que sigui perquè a Girona es pugui votar l´1-O

L'alcaldessa de Girona assumeix que pot ser inhabilitada i lamenta que el govern espanyol faci...

Demanen donacions per reparar la torre del rellotge de Sant Joan les Fonts

Demanen donacions per reparar la torre del rellotge de Sant Joan les Fonts

L'església parroquial és un dels edificis més grans...

Enllaços recomanats: Premis cinema