Els tres vicepresidents de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, Xavier Soy i Miquel Calm, acompanyaran divendres el president Joan Giraut fins als Jutjats de Griona, on ha declarar com a imputat arran de la denúncia presentada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F). Així, l'equip de govern de la Diputació de Girona vol mostrar públicament el suport al president de la Diputació i defensen que Giraut sempre ha actuat "complint estrictament els marcs legals". Giraut farà una atenció pública després de declarar davant del jutge, però en un comunicat emès diumenge ja va assegurar que se sent "tranquil" i que confia en la justícia.

El passat 31 d'octubre, arran de la denúncia interposada pel sindicat, Joan Giraut i els tres vicepresidents (que integren el Consell de Presidència) ja van emetre un comunicat en el qual asseguraven que el president "sempre ha actuat complint estrictament els marcs legals de referència i els informes jurídics i tècnics, que en cada moment han justificat les seves decisions". En aquest comunicat també feien referència a l'acusació del sindicat CSI-F, que van denunciar Giraut per prevaricació i contra la llibertat sindical.

"En relació amb l'acusació que el sindicat CSI-F realitza contra el president de la Diputació sobre la privació de la llibertat sindical, el Consell de Presidència vol manifestar que aquesta acusació és totalment falsa i tergiversada", asseguraven en el comunicat.