Giraut defensa la legalitat dels assessors a la Diputació

El president declara com a imputat per haver tret atribucions a Amargant i diu que no cedirà a les seves pressions

17.01.2014 | 20:18
Giraut justifica els assessors
Play
Giraut defensa la legalitat dels assessors a la Diputació

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut (UDC), ha declarat avui al jutjat d'Instrucció 1 de Girona com a imputat, després de la denúncia del sindicat de funcionaris CSI-F per retirar les seves funcions al cap de protocol d'aquesta institució, Josep Maria Amargant.

La denúncia pels delictes de prevariació i contra les llibertats sindicals és conseqüència, segons el sindicat, dels que consideren "una represàlia" contra Amargant per haver denunciat les condicions laborals dels assessors contractats per la institució provincial.

Joan Giraut, que ha acudit al jutjat acompanyat dels tres vicepresidents de la Diputació de Girona, tots ells de CiU, ha declarat que va actuar d'acord als procediments establerts i que no es va tractar de cap represàlia, sinó que va perdre la confiança en Amargant.

El president de la Diputació ha argumentat que no podia tractar-se d'una represàlia perquè la denúncia del cap de protocol sobre la contractació d'assessors va ser posterior a que li retirés les seves funcions.

Per a Giraut, el cap de protocol es va extralimitar amb les seves aparicions i escrits públics relacionats amb les denúncies creuades per extorsió i abusos sexuals entre l'expresident de la diputació Jaume Torramadé i l'exassessora Minerva Amador.

No obstant això, la gota que va fer vessar el got va ser quan, malgrat haver estat advertit que se cenyís a les seves tasques professionals, Amargant va criticar de nou a un càrrec d'UDC, per la qual cosa Giraut va decidir retirar-li de les seves funcions.

De forma paral·lela a la denúncia del sindicat CSI-F, Amargant va presentar un recurs al jutjat contenciós número 2 de Girona perquè anul·lés la decisió presa per Giraut, que després va ser abonada pel ple.

La jutge ha dictat una interlocutòria en la que manté que "no pot ignorar els fets denunciats" per Amargant, ja que de ser certs podrien "ser constitutius de delictes de malversació de fons públics i prevariació".

Així, ha remès el cas al deganat dels jutjats d'Instrucció de Girona i a l'Oficina Antifrau de Catalunya perquè actuïn, si ho creguessin oportú.

Giraut, que ha defensat tant la labor, com la legalitat, dels assessors com càrrecs de confiança, ha reconegut la necessitat de netejar la seva imatge amb vista a l'opinió pública, perquè es desconeix el que fan.

Es dóna el cas que, arran de la polèmica suscitada per aquest cas, el mes de juliol passat la fiscalia va obrir una investigació d'ofici.

Enllaços recomanats: Premis cinema