El director del Patronat de Turisme de Girona, Ramon Ramos, ha explicat aquest dijous que l'organisme centrarà bona part dels seus esforços en el mercat xinès per la seva "explosió" prevista de cara als pròxims tres o quatre anys. Per aquest motiu, el Patronat treballarà en l'arribada de turistes procedents de la xina i per això "hem contractat un estudiant xinesa molt ben preparada", ha assegurat Ramos. Aquesta persona que arriba de la mà del Patronat amb la col·laboració de la Generalitat treballarà durant tres anys en crear una base de dades de tota l'oferta turística de la Costa Brava i en fer veure les necessitats, gustos i preferències del mercat xinès.

Ramon Ramos ha fet aquestes manifestacions en el marc de la segona jornada de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), en què també ha explicat que el primer any de treball servirà per crear la base de dades amb l'objectiu de "tenir els productes clars de cara al tercer any", i conèixer les necessitats dels xinesos en el moment en què aquest mercat " faci explosió".

A dia d'avui, el mercat xinès es concentra principalment en el turisme de luxe, igual que va passar en els inicis del turisme rus. Precisament, Ramon Ramos ha explicat que el Patronat també treballa en ampliar l'oferta als turistes russos per tal que puguin "arribar fins a Roses en un temps prudencial".

També ha avançat que "un dels principals operadors russos s'està plantejant fer un vol exclusivament a Girona el 2015", però ha reconegut que "a nivell logístic és molt complicat". El vol a l'aeroport de Girona passa per l'èxit que pugui tenir aquest any l'enllaç aeri entre Rússia i l'aeroport de Reus. En funció de l'acollida d'aquesta experiència, "amb tota seguretat l'operador rus posarà un vol a Girona".

Al llarg de la jornada d'avui, el Patronat de Girona ha mantingut fins a nou trobades amb els principals operadors turístics online. L'objectiu d'aquestes reunions s'han centrat en buscar vies de col·laboració per tal d'ampliar l'oferta de la demarcació en els portals d'aquestes companyies. Totes elles han expressat el seu interès en incrementar i donar més visibilitat a l'oferta turística gironina.

La Badia de Roses, únic paratge de les seves característiques a l'Estat

El Club de la Badia de Roses ha donat a conèixer el reconeixement per part de la Unesco durant la segona jornada de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que aquests dies se celebra a Madrid. Així ho ha explicat una de les integrants del club, Montse Mindan, que ha destacat que aquest entorn gironí com l'únic reconegut per la Unesco de l'estat espanyol. Així mateix, Mindan ha recordat que només hi ha 35 badies arreu del món reconegudes per aquest organisme internacional.