L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, visitarà casa per casa tots aquells veïns que no recullin els excrements dels seus animals de companyia. Aquesta és la idea que s'ha empescat el consistori per intentar conscienciar sobre aquesta problemàtica i combatre actituds incíviques de forma positiva."Demanem als ciutadans que actuïn com ulls cívics i quan vegin alguna persona que no recull els excrements dels seus animals ho comuniquin a l'àrea de civisme i participació ciutadana del consistori i jo mateix els visitaré per explicar els riscos sanitaris que aquest comportament suposa", ha explicat el batlle. En principi, la campanya es realitzarà durant dos mesos, com a prova pilot.

L'Ajuntament de Ripoll ha engegat una campanya cívica per acabar amb els excrements dels gossos al carrer. Segons l'alcalde d'aquesta localitat, aquesta problemàtica és una de les "principals queixes" dels veïns i des del consistori han volgut combatre-ho d'una forma positiva i diferent.

En concret, l'alcalde ha llançat una crida a tots els veïns perquè facin "d'ulls cívics" i, quan vegin alguna persona que no recull els excrements, ho comuniquin a l'Àrea de Civisme de l'Ajuntament de Ripoll o a l'Àrea de Participació Ciutadana. Posteriorment, l'alcalde de Ripoll anirà en persona a visitar porta per porta aquests ciutadans i explicar els "riscos sanitaris" que suposa el seu comportament incívic. "Els excrements al carrer poden arribar a transmetre malalties, també pot fer que la gent gran caigui a terra i a més repercuteix en una taxa que han de pagar tots els veïns per netejar els carrers", ha subratllat.

En principi, aquesta campanya és una prova pilot que s'allargarà fins el proper mes de març. "No es tracta d'anar a renyar o imposar sancions, volem fer-ho de forma distesa perquè la gent ho entengui", ha comentat el batlle. Només en casos que el comportament fos repetitiu, el consistori sancionaria econòmicament. Actualment, els veïns que no recullen els excrements i són vistos per un policia del municipi s'enfronten a una multa de 300 euros.