Una gran reunió pública començarà a les 8 del matí del dissabte 8 de febrer a l'espai Ideal. L'objectiu serà recollir propostes per a les festes del Tura. L'exposició d'idoneïtats tindrà uns límits que van ser precisats ahir per Mar Roca (regidora de Festes per CiU). "Activitats diverses de qualitat i gratuïtes al centre", va enumerar i en tant que exemple va exposar: "La idea d'un concert costós a la perifèria seria inacceptable". Va recordar que al 1999 es va fer un primer gran fòrum, del qual va sortir la idea de la ballada dels gegants nocturna amb espelmes del darrer dia de les festes actuals. Segons ella, la reunió servirà per donar sortida a la gran quantitat de crítiques negatives i positives que se li fan durant l'any-

Miquel Casas (portaveu de la Comissió de Festes) va concretar que preveuen l'assistència d'unes 70 persones a la reunió, de la qual va recordar que està oberta a tothom. Per participar-hi només cal enviar un correu a l'adreça: forumfestes@olot.cat. Va exposar que en cas de no poder fer la inscripció per Internet es pot fer en persona a través de l'Institut de Cultura d'Olot a can Trinxeria. El dia límit per les inscripcions és el 5 de febrer.

Casas va concretar que la gran reunió és repartirà en vuit taules: programació musical i teatre, entitats i actes populars, faràndula, barraques, imatge i comunicació, serveis de festes, comissió i joves.

Cada taula tindrà un president, el qual a partir de les 12 exposarà les idees perquè siguin debatudes en assemblea pels participants. El fòrum acabarà a les 14 hores. Dins la programació s'hi preveu un esmorzar que serà gratuït.

Casas va dir que les idees s'aplicaran ja al Tura 2014 o segons la complexitat al del 2015.