Girona està entre les sis províncies amb la taxa de criminalitat més alta

Durant el 2013 es van produir 55,5 infraccions penals per cada 1.000 habitants a la demarcació

30.01.2014 | 07:44
Girona està entre les sis províncies amb la taxa de criminalitat més alta
Girona està entre les sis províncies amb la taxa de criminalitat més alta

Girona se situa entre les sis províncies d'Espanya que van tenir una taxa de criminalitat més alta durant l'any passat. Així ho indica el mapa de les taxes de criminalitat de les províncies que ha elaborat el Ministeri d'Interior en funció del balanç de la criminalitat del 2013. La taxa de Girona supera la mitjana espanyola, que se situa en 46,1 infraccions penals per cada 1.000 habitants. Una taxa que s'elabora a partir dels 2.172.133 delictes i faltes que es van produir a Espanya durant el 2012.

Girona es troba juntament amb la província de Barcelona, les Illes Balears, Biscaia, Madrid i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla entre les que compten amb més criminalitat, per sobre de la mitjana. La demarcació de Girona durant el 2013 igual que les altres cinc províncies, va tenir una taxa de més de 55 infraccions penals per cada 1.000 habitants.

Segons el Ministeri, en aquestes províncies on hi ha una taxa superior a la mitjana cal parar atenció a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i les Illes Balears perquè les dues primeres compten amb unes especials característiques. I a les Balears, s'han de tenir en compte els efectes del turisme. I finalment, es destaca les províncies de Girona i Barcelona, com aquelles que es troben en l'arc mediterrani i que compten amb una taxa més alta de la mitjana, com també passa amb Madrid.

Amb tot, des d'Interior s'afirma que la taxa de criminalitat a Espanya es manté entre les més baixes de la Unió Europea. Posa d'exemple que la taxa mitjana a la UE és de 1,00 assassinat o homicidi consumat per cada 100.000 habitants, mentre que a Espanya és de 0,64.

Enllaços recomanats: Premis cinema