El toro gironí Messi viatja al País Basc per iniciar la seva etapa com a semental

31.01.2014 | 00:00
El jove toro Messi.
El jove toro Messi.

El jove toro gironí Messi, que a l'estiu passat va obtenir uns resultats excepcionals a les proves de genotipificació i que ja ha arribat a ?l'any d'edat, ha estat traslladat al centre d'inseminació artificial Aberekin SA ubicat al País Basc, on participarà en el programa nacional d'inseminació i iniciarà, d'aquesta manera, la seva vida útil com a semental.
Aberekin SA és el centre d'inseminació del qual formen part els Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (SEMEGA) de la Diputació de Girona, amb seu a la granja Camps i Armet, de Monells, que és la granja on va néixer el toro gironí.
Ara que Messi ha arribat a l'edat de poder procrear, ha estat enviat al centre d'inseminació artificial Aberekin SA, amb seu al País Basc, concretament al municipi de Derio (Bilbao). Allà, Messi començarà immediatament a produir dosis de semen que seran repartides entre 300 vaques lleteres d'arreu de l'Estat espanyol. A partir de principis de l'any que ve començaran a néixer els fills i filles de Messi. Alguns dels fills mascles també seran testats mitjançant la tècnica de la genotipificació per comprovar si han heretat les qualitats reproductives del pare. Pel que fa a les femelles, s'esperarà fins que siguin adultes i puguin ser inseminades. El 2018 pariran i començaran a donar llet, fet que permetrà recollir les dades d'aquestes vaques per determinar-ne la qualitat lletera.

Enllaços recomanats: Premis cinema