L´Ajuntament d´Olot reclama la gestió dels pisos del banc dolent

El PSC va reclamar solucions per als
vehicles aturats davant
de l'estació de busos

01.02.2014 | 00:00
L´Ajuntament d´Olot reclama la gestió dels pisos del banc dolent
L´Ajuntament d´Olot reclama la gestió dels pisos del banc dolent

Olot ha aprovat reclamar la gestió dels pisos de la Societat d'Actius de la Reestructuració Bancària (SAREB) al Ministeri d'Economia i Hisenda. La SAREB és coneguda com a banc dolent perquè té la missió de comprar actius tòxics amb diners públics. Està estructurada en un 45% de per capital públic i en un 55% per diner privat. La reclamació de la gestió forma part d'una moció aprovada en el darrer plenari de l'Ajuntament. La demanda va ser presentada per la CUP (partit sense repesentació), però exposada per Anna Linarés (regidora d'Habitatge per Convergència i Unió). El punt va tirar endavant amb el vot favorable de CiU, PSC, PxC i ERC i l'abstenció del Partit Popular.
Anna Linares va explicar el procés que va dur la demanda a la sala de plens. "És un text presentat a la Taula d'Habitatge del 18 de desembre per la CUP -va dir-. Allí, va ser debatut, enriquit i millorat". Va definir que els punts exposats "són tant lògics i coherents que no haurien d'entrar en discussió".
El primer punt de la reclamació segons ella, demana: "Informació clara de quins són els actius que la SAREB té a Olot en forma de pisos solars o edificis en construcció". Va afegir: "Això que pot semblar senzill només a partir d'anar al Registre de la Propietat, no ho és perquè els actius no estan inscrits a nom de la SAREB, sinó en nom de cadescuna de les entitats de les quals provénen".
Tot seguit, Linarés va indicar que un cop puguin saber el que la SAREB té a Olot, cal que "siguin cedits a l'Ajuntament, perquè puguin ser gestionats com a habitatge social a través de l'Oficina d'Habitatge". A més, la mociò preveu que "per evitar l'especulació demanem que aquests pisos puguin ser comprats preferenment per veïns d'Olot a un preu igual o menor del que ha pagat la SAREB i que no puguin ser venuts en 20 anys".
Tot hi votar a favor, Albert Rubirola (en veu del PSC) va assenyalar que el tema abans d'haver-se dut al ple havia d'haver passat per la taula política.
Plataforma per Catalunya també va votar a favor Un vot que segons Ignasi Mulleras els va costar de donar perquè l'origen de la iniciativa era de la CUP. Això no obstant, va precisar que la raó del vot estava en afavorir els treballadors.
Pere Gómez (portaveu d'ERC) va mostrar-se pesimista respecte al cas que el Ministeri pugui fer a la moció.
La portaveu del PP, Júlia Sala, es va mostrar d'acord en apropar la gestió de la SAREB al ciutadà a través de l'ajuntament, però va abstenir-se per desacords puntuals.

Enllaços recomanats: Premis cinema