Les converses entre els responsables de GRS local, Àlex Ros i Josep Maria Franch, que han estat registrades en la instrucció del cas Manga han posat de relleu la forma de procedir de Robert Fauria com a president del Consell Comarcal de la Selva. Segons una nova gravació de l´abril de 2012, Fauria hauria cobrat una comissió del 3% a Correus com a despesa social i que a més ho hauria destinar a pagar conceptes que no podia pagar com «el transport escolar i històries rares».

Segons el sumari de l´operació Manga, al qual ha tingut accés Diari de Girona, el 23 d´abril de 2012 Àlex Ros, responsable de GRS Local, telefona a l´apoderat Josep María Franch. Després d´una estona parlant de temes de feina del Consell Comarcal de la Selva i de l´Ajuntament de Blanes, el mateix Franch comenta un contracte entre Correus i el Consell Comarcal de la Selva on es va fer colar una clàusula d'un pagament del 3% de «la mossegada». Segons la conversa «es va colar que es posava un 3% en concepte de ´contribució a despesa social´ del Consell Comarcal.

Segons al conversa telefònica, el mateix Àlex Ros assenyala que «no sabia res d'aquest tema». És llavors quan Josep Maria Franch concreta i li explica detalladament que és una clàusula que Robert Fauria, el president va imposar directament i que és una clàusula que ha servit perquè el Consell Comarcal hagi pagat coses que no podia pagar -com a transports escolars i «històries rares d'aquest tipus»-. El mateix Franch dóna a entendre que Correus és qui va pagar aquesta clàusula

Segons el sumari judicial, en la conversa continuen parlant «d'un contracte/concurs nou que volia fer el Consell Comarcal de la Selva amb Correus per tramitar la seva correspondència i la dels ajuntaments de la zona a la qual Correus no es presenta aquesta vegada». No és la primera conversa que revela les estretes relacions entre Ros, Franch i Fauria. Un informe de l'Agència Tributària apunta que l'exalcalde de Sant Hilari Sacalm i expresident del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria (CiU), va desviar presumptament fons públics d'una de les dues institucions per pagar uns «pamflets» de CiU.

D'aquesta manera es recull en un escrit de la delegació de Catalunya de l'Agència Tributària que forma part del sumari del cas Pokemon, que instrueix la jutgessa Pilar de Lara, i que té ramificacions a la província -l'anomenat cas Manga. Aquest informe confirma el que ja va publicar Diari de Girona quan va esclatar el cas, ara fa un any.

A partir d'un seguit de converses telefòniques intervingudes entre l'administrador de l'empresa GRS Alexandre Ros i l'alcalde, Hisenda conclou que el primer va fer un pagament al segon a través d'un xec, que va anar a recollir una tercera persona en una oficina de la Caixa de Sant Hilari Sacalm. «Seguint les instruccions d'Àlex Ros, l'amaga en un sobre entre trenta folis -a fi que ningu sàpiga que és un xec el que hi ha a dins-ningú per entregar-lo a l'Ajuntament a Robert Fauria», relata l'informe de l'Agència Tributària.

El propi empresari va reconèixer en una de les converses telefòniques que el xec era el pagament d'una martingala que li va fer Fauria amb una altra empresa que treballava habitualment amb el Consell , i que els diners van ser desviats per pagar uns pamflets de CiU.

Davant d'aquestes converses, l'Agència Tributària considera en l'informe remès al jutge que es pot haver comès un desviament de fons públics des del Consell o l'Ajuntament «per al pagament de propaganda» i, per tant, un desviament de cabals públics.