L'administrador de GRS Arc Local, Àlex Ros Valls, va buscar els suport polític de la Diputació i de diversos dirigents de CiU i també d'ERC per obtenir contractes. Les gravacions que figuren en el sumari de l'operació Manga a les que ha tingut accés Diari de Girona, revelen que va tenir reunions amb el president de la Diputació, Jaume Torramadé (CiU), amb el seu cap de gabinet Josep Maria Bros , amb el gerent de Xaloc, Xavier Alberch i també amb el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos. A més, també hauria contactat amb el regidor de Figueres, Manel Toro (Unió) i amb Josep Carrapiço, secretari d'organització d'ERC. Ros hauria negociat per diverses bandes amb l´objectiu d´obtenir l'adjudicació de la gestió de tributs mitjançant Xaloc, ens de tributs de la Diputació, una fórmula que li serviria per retenir la gestió de l'Ajuntament de Figueres i també del Consell Comarcal de la Selva, dos dels seus principals clients.

Les converses gravades a les quals ha pogut tenir accés Diari de Girona van dels primers dies d'octubre fins el 30 d'octubre. Durant tot aquest mes, l'administrador de GRS Arc Local diu que la situació que l'obligaria acomiadar treballadors. Aquest argument i la fidelitat a CiU són els que va utilitzar per apropar-se al president de la Diputació i alcalde de Salt, Jaume Torramadé. Segons Àlex Ros confessa al seu company, Torramadé, el seu cap de gabinet, Josep Maria Bros i el gerent de Xaloc, Xavier Alberch, estava disposat a ajudar-los en tot i que havien i utilitzat el contacte de Ramon Ramos per acostar-se a Torramadé.

Segons la conversa gravada entre Àlex Ros i l'apoderat de l'empresa GRS, Josep Maria Franch, l'11 d'octubre de 2012 comenta un dinar amb Ramos i el president de la Diputació. Assegura que Torramadé «li ha dit que "tractarà d'ajudar-lo, si es deixa ajudar, i si no caurà». Ros, que temia perdre el contracte de Figueres que li suposava uns guanys anuals de 90.000 euros, mostra una «preocupació relativa» perquè segons afirma Torramadé li ha dit «el meu interès atesa aquesta reunió i de part de qui assisteixes, donar una sortida per a GRS a través de projectes, i una sortida digna, no que hagis d'agenollar-te».

Empresa pròxima al partit

Segons explica Ros a Franch, el paper de Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme era clau. «M'ha dit: ´i que sàpigues que si tens Blanes és perquè jo vaig decidir que tinguessis Blanes. I aquí està Ramon Ramos que t'ho pot dir; que em va telefonar un dia perquè jo no pressionés, perquè estava disposat a fer-ho gratis a Blanes», en referència a quedar-se la gestió de tributs mitjançant Xaloc. Torramadé a més hauria remarcat que no té cap intenció «d´arruïnar cap empresa, al contrari i molt menys una empresa pròxima al partit».

Uns dies després el 26 d´octubre a les portes de les eleccions al Parlament, Àlex Ros comenta amb Josep Maria Franch que ha tingut una nova reunió a la Diputació amb Jaume Torramadé, el cap de gabinet del president Josep Maria Bros i i el gerent de Xaloc, Xavier Alberch. En aquesta reunió, segons Ros li haurien ofert ajuda perquè GRS també pugui quedar-se a Figueres i fins i tot quedar-se una part de la gestió de Xaloc fent-los un concurs a mida.

El sumari de l´Operació Manga recull també un segons conversa amb Ramos en al que li explica com ha anat aquesta trobada i en al que li recorda que ha vist molt receptiu al gerent de Xaloc i que és millor parlar amb en Josep Maria Bros, cap de gabinet de Torramadé. Ramon Ramos ratifica les paraules d´Àlex Ros on assegura que és més resolutiu.