El Departament de Salut començarà a cobrar a partir de demà 7 euros pels duplicats de les targetes sanitàries del CatSalut. Aquesta taxa només s'aplicarà en casos de pèrdua, deteriorament o robatori. Segons va explicar la conselleria en un comunicat, obtenir la targeta sanitària individual continuarà essent un tràmit gratuït en els casos de reposició per rectificació de dades d'identificació personal i les renovacions periòdiques que gestiona i promou l'Administració, així com les primeres adquisicions.

Per qüestions tècniques, en aquesta primera fase d'implementació de la taxa, les gestions seran presencials. En una fase posterior està previst que la tramitació i resolució es puguin fer telemàticament mitjançant un formulari web.

Afectaria mig milió d'usuaris

La targeta serveix per accedir amb total garantia als centres i els serveis, medicaments i altres prestacions. L'any passat es van emetre un total de 677.410 targetes, de les quals unes 400.000 haurien estat reedicions subjectes a la nova taxa (59%). Es tracta d'una mesura que ha de contribuir, segons Salut, a la sostenibilitat del sistema sanitari