La doctora Gloria Padura és la nova directora de l'hospital Trueta. Després de la marxa d'Antoni Juan Pastor a la cúpula de l'institut Català de la Salut -ICS-, el centre ha decidit apostar per aquesta doctora que des del 2004 està assumint diferents càrrecs de gestió dins de l'hospital gironí.

Padura, de 44 anys i natural de Barakaldo -Biscaia-, és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat d'Alacant i especialista en Medicina Interna per l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Santander. A l'octubre de 2003 va arribar a Catalunya, com a especialista de l'àrea de Medicina Interna adscrita al servei d'Urgències a l'Hospital Sant Jaume de Calella. Aquell any també va iniciar la seva relació laboral amb el Trueta com a metgessa a urgències.

El 2004 va ser designada cap d'admissions del mateix centre, enfocant així la seva carrera professional a la gestió sanitària. Va completar la seva formació amb un Màster en gestió d'institucions sanitàries. Al febrer de 2009 va assumir la sotsdirecció de Gestió de Clients i des del mes de febrer de 2013, era la directora mèdica del centre, càrrec que ha dut a terme fins a dia d'avui.

Padura substituirà Antoni Juan Pastor, que va haver de deixar el càrrec per passar a ser director assistencial de l'Institut Català de la Salut -ICS-. El nomenament va agafar per sorpresa pràcticament a tota la plantilla del centre. No ha estat així en aquest cas. La presidenta de la Junta de Personal del centre, M. Àngels Rodríguez -CCOO- va valorar ahir el nomenament de Padura afirmant que la nova directora tingui en compte "les sensibilitats d'uns treballadors que fa temps que donen el 300% a la seva feina".