El Govern de la Generalitat ha aprovat destinar 25,6 milions d'euros en actuacions de millora a diverses carreteres que aquesta administració gestiona a les comarques de Girona.

En concret, l'administració catalana ha anunciat que invertirà en obres a les vies C-31 de Figueres, la C-66 de Girona a Palafrugell, l'empordanesa C-252, la C-260 de Figueres a Besalú, la GI-203, la C-26 de Ripoll a Olot, la C-153, la C-162, la GI-524 entre el Pla de l'Estany i la Garrotxa, la C-63 que va de Salt a Amer i la GI-682 a Lloret de Mar.

El Consell de Govern celebrat dimarts va aprovar dur a terme una una inversió, d'abast pluriennal, per valor d'un total de 124 milions d'euros per a obres de millora de les carreteres gestionades per la Generalitat.

Aquesta partida es destinarà a les tasques de manteniment de prop de 5.300 quilòmetres de carreteres a tot el territori. Segons va informar el Govern, a aquest pressupost s'hi afegeixen 41,7 milions d'euros que es destinaran a l'operativitat dels túnels i del Centre de Control de Carreteres.

Inversió en conservació

La inversió es reparteix en disset àmbits de conservació, que tenen com a objectiu garantir un nivell òptim de servei de la xarxa viària i afavorir la seguretat mitjançant la conservació dels elements constitutius de cada carretera, com el control i manteniment de l'estat de la calçada, la senyalització, les barreres de seguretat o l'abalisament.