La cinquena edició del projecte educatiu per combatre la presència del mosquit tigre mobilitza 6.500 nens i nenes de 200 escoles de les comarques de Girona, el 80% de les que hi ha a la demarcació. Aquesta activitat, duta a terme per Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits, té per objectiu sensibilitzar la població de l'impacte del mosquit tigre en la salut de les persones i el medi natural, a més de donar eines per impedir la reproducció de l'insecte.

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i el Servei de Control del Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter enge-guen, per cinquè any, el Projecte Educatiu del Mosquit Tigre.

Aquest programa consta de dues fases. En la primera -que ha començat aquest març-, tècnics del Servei de Control de Mosquits visiten les escoles i hi fan xerrades-taller. Hi expliquen què és el mosquit tigre, quin és el seu cicle de vida, quins ambients són els més favorables per al seu desenvolupament i com evitar-ne la reproducció. Els infants també aprenen a identificar les larves de l'insecte i on acostumen a proliferar. Aquesta informació és bàsica perquè puguin encarar la segona fase del Projecte: el treball de camp.

Des del Servei de Control de Mosquits es facilita un kit d'entomòleg per a cada alumne per tal que -entre abril i juny- puguin buscar i recollir larves en els seus entorns habituals. Un cop recollides les mostres, els mestres fan una primera revisió dels kits per descartar els que no contenen larves d'insecte. La resta, es fan arribar al Servei de Mosquits, que analitza les mostres i determina quines són realment de mosquit tigre. Després, s'informa els alumnes del resultat de les identificacions.