Els Bombers de la Generalitat van donar ahir el vespre per extingit l'incendi forestal del Baix Empordà cinc dies després que es declarés a Vall-llobrega. Al llarg del dia, quatre dotacions terrestres amb el suport d'un helicòpter bombarder van estar repassant el perímetre per assegurar-se que no quedessin conats encara ?actius i van acabar de remullar aquelles zones que puntualment fumejaven.

L'incendi es va donar per controlat el dilluns, 17 de març, cap a dos quarts de nou de la nit i va afectar 359 hectàrees de vegetació forestal dels municipis de Calonge, Palamós, Vall-llobrega i Forallac. La major part de vegetació afectada pertany al PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) Massís de les Gavarres.

Cal recordar que el jutge de la Bisbal està investigant quines són les causes del foc i segons van destacar el seu dia els Agents Rurals tot apunta que va ser una negligència, ja que es va fer una crema de matolls en una àrea propear al Mas Cabré i que no es va apagar tal i com pertocava. Els Agents Rurals ja van enviar les primeres diligències al jutjat de la Bisbal d'Empordà aquesta setmana i aquest ja ha obert una investigació per aclarir si caldrà depurar responsabilitats.