Pere Ribes, un nen invident de 8 anys, podrà anar a escola tot sol perquè l'Ajuntament d'Olot ha adequat l'itinerari pel qual ha de passar. Ell viu al passatge Costa Rica i ha d'anar fins a l'escola Petit Plançó, al carrer Joaquim Vayreda. És un trajecte considerable que té de tot: zones de terra que voregen el riu, arbredes, paviment i passos de vianants. Adequar el camí ha costat 9.000 euros, 1.500 dels quals han estat finançats per la Diputació.

Ahir al migdia, Pere Ribes i la seva mare van ser presents a l'acte de presentació de l'itinerari. Quan el sol d'ahir encara tenia força, van aparèixer per sota els platans, tan olotins, del pas de terra que per la vora del Fluvià arriba al Parc de les Mores.

Amb el bastó blanc i la mare al costat, el nen es va marcar les passes fins arribar al lloc on la llum del sol propiciava la presa d'imatges. El van posar al costat de Josep Gelis (regidor de Serveis Generals per CiU) i de Josep Ligero (delegat de Mifas a Olot). Atent, va escoltar les intervencions dels responsables de la creació de l'itinerari.

Sense consciència del fet que ell era el veritable protagonista va escoltar amb atenció. Va arribar un moment, en el qual les càmeres i els micròfons se li van posar a l'alçada. Li van preguntar: "Pere, què et sembla?".

Engrescat i alhora temorós, el nen va respondre: "Sí que em fa il·lusió, però el primer dia em costarà una mica". Va explicar que fa molt que practica i que allò que li és més complicat del recorregut és el parc de les Mores. La causa és el canvi de superfície de passar d'una zona de paviment a una de terra.

Tot i que l'itinerari ja fa dies que està acabat, "Crec -va opinar el regidor Josep Gelis- que fa goig poder presentar una cosa que respon a les necessitats de les persones". Tot seguit va explicar que l'actuació va consistir a fer rebaixos i marcar indicacions a les voreres, posar peces rugoses als passos de vianants i baranes als ponts.

Gelis va explicar que l'itinerari forma part del Pla d'Accessibilitat. Es tracta d'un pla que es desenvolupa a partir de les demandes de les persones. És a dir, si una persona discapacitada viu en un lloc determinat, l'Ajuntament li adequa els itineraris que necessita per al dia a dia.

"Tot això - va assenyalar Gelis- ho fem en col·laboració amb Mifas". Segons ell, l'entitat recull les necessitats i l'Ajuntament intenta cobrir-les.

Pel que fa al cas del nen invident, Josep Ligero (delegat de MIFAS a Olot) va explicar: "La mare d'en Pere ens va venir a veure per si nosaltres els podíem donar suport" . Després Mifas va fer la proposta.