La magistrada titular del Jutjat Penal número 3 de Girona, Raquel Martínez Codina, ha sigut escollida per unanimitat com a nova degana dels magistrats adscrits als jutjats de Girona. L'elecció la va realitzar la Junta de Jutges de Girona el passat 6 de febrer i la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial, en reunió de 4 de març, la va validar. El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, la va nomenar de forma oficial el 7 de març passat.

Martínez Codina va sortir de l'Escola Judicial l'any 2010 amb destí al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Ciutadella. Un any després va ser escollida membre de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i es va fer càrrec de la instrucció del cas Citur, que va motivar l'operació Xoriguer, ordenada per la Fiscalia Anticorrupció, relacionada amb els presumptes delictes de prevaricació administrativa comesos a l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Ciutadella que van motivar la detenció de l'exalcalde, Llorenç Brondo (PP), l'exconseller Avel·lí Casanovas (PP) i el regidor Gabriel Cardona (PP).

A mitjan 2012, la jutge -que no pertany a cap associació- va ser destinada a Girona, on va fer-se càrrec del Jutjat Penal número 3.