La trama del cas Manga tenia lligat l´accés a la cúpula de CiU sis dies abans de que es produís la detenció. L´empresari de GRS Arc Local, Àlex Ros, va confessar en una conversa amb el seu soci, Josep Maria Franch, que Ramon Ramos els havia aconseguit en només un dia la trobada amb Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament. A la trobada havien d´anar-hi el mateix Ros, el president del Consell Comarcal, Robert Fauria, i el mateix director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos.

L´objectiu d´Àlex Ros en aquesta trobada era conèixer els canvis legislatius que es preveien en matèria de gestió de tributs per veure com podia GRS continuar al càrrec tant al Consell Comarcal com entrar mitjançant Xaloc a altres ajuntaments. Segons les converses registrades pel Servei de Vigilància Duanera, el 8 de febrer de 2013, Josep Maria Franch va trucar a Àlex Ros i comenten que ja tenen concertat un dinar amb Jordi Turull. En la conversa el mateix Franch li pregunta si l'hi ha organitzat Ramon Ramos, i Ros li respon que sí. El motiu era que Robert Fauria li havia donat llargues.

Ros explica que «ahir vaig telefonar a Ramon Ramos i li vaig dir "munta'm això, si us plau" i avui ja m'ha enviat un correu dient-me que el 26 a dinar, Robert, .... Turull, Ramon». En la mateixa conversa, Àlex Ros li demana a Franch que li passi tota la informació que tingui sobre el tema a tractar en la reunió. Hi havien d´anar Fauria, Ramos i ell perquè Franch no podia anar-hi.

El mateix Ramon Ramos va admetre en una entrevista a Diari de GironaRamon RamosDiari de Girona que el dinar s´havia de celebrar el 26 de febrer, però que no es va celebrar perquè les detencions es van produir la setmana abans.

Tres dies abans de la detenció, una nova gravació revela la confiança de Ros amb els contactes de Ramon Ramos. L´11 de febrer de 2013, Sara, treballadora de GRS a Figueres, truca a Àlex Ros i li pregunta si va poder parlar amb Marta Felip, alcaldessa de Figueres. Ros li diu que no, que ha de demanar una reunió. Sara li recomana que la demani a través d´un tècnic. Atès que la treballadora no sap amb qui esta movent l'assumpte l´empresari, Ros li respon: «Amb Ramon Ramos».

Per altra banda, en la mateixa conversa del 8 de febrer, els dos socis de GRS Arc Local també van aprofitar per fer repàs de quins erens els problemes que es trobarien. Ros comenta que mentre dinava amb Fauria i amb Joan Burjachs (president i gerent del Consell Comarcal), aquest últim li va preguntar com estava l'assumpte de la Diputació -la nova legislació, que atorgaria a les diputacions competències dels Consells Comarcals en gestió de tributs, multes, etc-.

Ros li va dir a Burjachs que havia tingut unes reunions amb l'expresident Jaume Torramadé i que no veia a Fauria gaire per la feina. En aquell moment, el gerent del Consell Comarcal li va mostrar la seva preocupació i Ros li va dir que ell també estava preocupat, però que no podia «ser ell qui obrís ´el meló´, que havia de ser el Consell i, així i tot, havia hagut d'organitzar ell mateix la reunió amb Turull».

En la conversa amb el seu soci, Àlex Ros retreu que Fauria està al «seu tema particular, amb les seves escombraries, i això li interessa només relativament», referent-se al fet que hi havia el rumor que li donarien la direcció general de Residus. A inicis de 2013 CiU estava configurant el nou govern de la Generalitat, en el qual Santi Vila va ser nomenat conseller.

Després d´aquesta crítica, Ros lamenta que el problema no és «només del Consell Comarcal, sinó d'empresa i que puguem dinar amb Turull és... que Turull, quan ens vegi, digui, collons, no és un problema d'una empresa sinó d'una empresa que me la presenten aquests».