L’apoderat de GRS Arc Local, Àlex Ros, va «enganyar» l’exalcalde de Riudarenes, Narcís Colomé, per aconseguir cobrar una factura de prop de 57.000 euros que l’actual alcalde Jordi Gironès (AIR), es negava a pagar. Segons la investigació del cas Manga, van detectar que Ros hauria robat o fet robar un segell de l’Ajuntament de Riudarenes, que hauria creat un document i que l’hauria enviat un conegut perquè el signés l’anterior alcalde. Després volia donar-li una fotocòpia a l’actual batlle, Jordi Gironès, que li deia que no li podia pagar aquella factura perquè s’havia fet una despesa superior al que preveia la llei.

Segons els investigadors, GRS Arc Local hauria fet una actualització cadastral que va generar més recaptació municipal. Aquest treball, GRS l’hauria fet com un contracte menor de preu variable. El febrer de 2013, Ros volia cobrar i es va trobar que l'equip de govern de l'Ajuntament havia canviat. A més, l'import de la factura superava la quantia que determina si el treball es podia fer mitjançant un contrac - te menor, en què només cal presentar una oferta.

La policia va acabar descobrint que l’empresari va sostreure un segell oficial a l'Ajuntament de Riudarenes i es va assabentar de la possible signatura a posteriori d'un document oficial. El segell va ser trobat el 14 de febrer de 2013 en el registre judicial de la seu de l’empresa a Santa Coloma de Farners.

Els investigadors del Servei de Vigilància Duanera van enregistrar, el 4 de febrer de 2013, una trucada d’Àlex Ros a Jordi Gironès, alcalde de Riudarenes, on parlen d'una factura que va presentar Ros. Queden per parlar la setmana segu?ent.

Tanmateix, el 6 de febrer el cap d’Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell de la Selva, Joan Carles Feliu, l’avisa de les intencions de Jordi Gironès. L’Ajuntament de Riudarenes «no té cap contracte o conveni que empari la factura». Feliu va defensar l’empresa assegurant que «el treball estava fet i que les liquidacions s'havien generat». Ros, en principi, diu que «anirà als jutjats si no li paguen ».

El 7 de febrer comença, però, l’operació per crear un document oficial que justifiqui el cobrament. Llavors l’empresari de GRS truca a un amic, Joan Carles Puigmartí, que havia anat en la llista de CiU a Riudarenes, i li pregunta si el seu sogre segueix tenint bona relació amb Narcís Colomé, anterior alcalde de Riudarenes i qui va encarregar, segons Ros, el treball d'actualització cadastral. El mateix dia decideix portar-li al seu amic l'acceptació del pressupost del treball cadastral de l'Ajuntament de Riudarenes perquè el signi Colomé. En aquell moment ja afirma que necessitarà que li posin el segell de l’Ajuntament.

En una altra trucada a Joan Carles Feliu, segons Ros, l'alcalde li va dir que no podia pagar la factura perquè ell no havia fet el contracte, afegint el secretari que l'assumpte s'hauria hagut de licitar. Per això es va comprometre a portar una còpia de l’acceptació de pressupost, que és el document que estava tractant de crear.

El mateix 7 de febrer Puigmartí li comenta que ja li ha portat l'acceptació del pressupost a l'exalcalde de Riudarenes, però que el mateix Colomé vol parlar amb en Ros.

L’endemà Ros parla amb Narcís Colomé i li recorda que quan era l'alcalde van realitzar el projecte de l'actualització cadastral. Després li diu que GRS va passar una oferta a l'Ajuntament i, mentint-li, afegeix que a l'oferta «li vam posar un segell... però no està signada». També li diu que l'actual alcalde li posa pegues per cobrar perquè no hi ha contracte, però que amb l'acceptació del pressupost és suficient i que ell ja la té, però segellada i sense signatura. Colomé acaba signant l’escrit malgrat considerar que amb el segell ja era vàlid.

L’endemà, Puigmartí deixa el document a casa de la mare de Ros. L’empresari obté així el document fals. Cinc dies després era detingut i imputat per diversos delictes.