Representants del Govern espanyol, de la Generalitat, de l'administració local i d'Aena van participar ahir en la reunió constitutiva del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, que facilitarà la participació de diferents agents en la gestió dels aeroports de Catalunya.

La secretària general de Transport, Carmen Librero, va presidir la reunió, que va tenir lloc a l'aeroport barceloní, segons va informar el Ministeri de Foment en un comunicat.

Els comitès de coordinació aeroportuària tenen com a funció facilitar la participació en la gestió d'aquestes instal·lacions tant de les administracions públiques com dels principals agents econòmics i socials de cada territori.

En aquest organisme, s'hi integraran un representi del Ministeri de Foment, dos de la Generalitat, tres representants d'Aena i tres de corporacions locals, a més d'un membre del consell de cambres de cada autonomia i un de les organitzacions econòmiques i socials.

Entre d'altres funcions, els comitès de coordinacions poden vetllar per la qualitat dels serveis aeroportuaris, col·laborar en la definició de l'estratègia a desenvolupar i dur a terme actuacions per incrementar el transport de passatgers i la càrrega aèria.

Durant la reunió, es va presentaruna anàlisi de la situació actual dels aeroports de Catalunya, que servirà de punt de partida per al desenvolupament de noves mesures de foment del trànsit aeri.